Respekt for ØHILs anlegg

ØHIL fotball har mange flotte anleggsflater. Dessverre opplever vi at banenes åpningstider ikke respekteres og at orden på anleggene kan bli langt bedre.

Vi har denne uken satt opp et skilt mellom banene på Hosle, som viser anleggets åpningstider. Spesielt på lyse junikvelder er det fristende å ta i bruk banene våre sent på kvelden, men dette er ikke greit.

Banene er bygget i et tett nabolag, og med strammere føringer enn det som er i andre områder av Bærum. I store deler av året styrer flomlyset aktiviteten, men på denne tiden av året er det vanskeligere å ha kontroll.

Senest i dag, fikk vi et varsel om at en ungdomsgjeng laget støy og «tente på ting» i ØHIL idrettspark forrige natt.

Ukentlig bruker ØHILs administrasjon og trenere mye tid på å rydde på anleggene. Vi ønsker at de skal se innbydende ut, noe vi tror alle ønsker. Med jevne mellomrom ringer vi rundt til det som er av merket tøy, noe de fleste blir glade for at vi gjør. For en tid tilbake fikk vi tilbakemeldingen «Det er ikke så farlig» fra en mor, da vi opplyste om en gjenglemt jakke.

Tja, kanskje det er farligere enn man tror. Mange har sikkert god nok råd, og prioriterer å kjøpe nytt framfor å hente den gjenglemte jakka, men av flere hensyn, også til oss som rydder opp er det en smule av mangel på respekt.

Det er lett å bli motløs av dette, men vi oppfordrer alle i vårt nærområde til å hjelpe til. Ta gjerne kveldsturen med bikkja innom Jarmyra eller Hosle og gi konstruktiv veiledning til de som eventuelt bryter retningslinjene for bruken av ØHILs anlegg.