Se a-laget vårt mot to toppserielag i vår egen turnering i helgen!


Det kommer til å gå slag i slag i helgen, med masse ivrige ØHIL-spillere i alle årskull som kjemper mot meget god motstand. På kort varsel har Vålerenga, Kolbotn, Røa, Lyn, BVH, Asker, Høvik, Ullern, Holmen og KFUM sagt ja til å delta i en turnering som kommer til å vise den regionale kraften i jentebølgen som nå skyller over hele Fotball-Norge.

Det blir korte kamper og stor aktivitet fra 17.30 på fredag den 24/1 til vi avslutter søndag kveld klokken 18.30. ØHIL er arrangør, mens OBOS har som vanlig meddelt at de støtter turneringen helhjertet, samtidig som vi spiller i Telenor Arena. Derav navnet «OBOS TELENOR ØHIL CUP».

Ett av de store trekkplastrene under turneringen er at vi får besøk av landslagssjef for J15, Elise Richardsen. Hun kommer til å holde foredrag lørdag formiddag (kl. 10.40) og ellers observere kamper med alle de gode fotballspillerne fra Oslo fotballkrets som vil konkurrere knallhardt mot hverandre også i 2020-sesongen.

For ØHIL er det viktig at vi møter toppserielag tidlig. Ikke bare fordi ambisjonene er opprykk fra 1. divisjon, men også fordi seriesystemet er lagt om, slik at vi kanskje får muligheten til å spille mot toppseriemotstandere allerede i høst. Hovedtrener Kjølv Eidhammer var nær ved å ta laget til kvalifisering i 2019 og er klar på at i år skal vi virkelig kjempe om gullet i divisjonen. Han mener det er viktig å ta med seg erfaringene fra kamper mot toppserielag inn i treningsarbeidet.

-Dette blir to referansekamper for vår del. Hvor står vi med tanke på fysikk, balltempo og spillemessig? spør Kjølv.

A-laget får to muligheter til å bevise overfor seg selv og vise omverdenen hvordan de ligger an: Først skal de ut i en knalltøff kamp mot VIF, som havnet på andreplass i fjorårets Toppserie, kun fire poeng etter LSK. Deretter møter de enten Røa (6. plass) eller Kolbotn (8. plass) i en sluttspillkamp. Den spilles på ettermiddagen på søndag (26/1).

Josh Reeves og Hanna Ellingsen (begge J02) er på tur med landslaget, så da savner vi en målfarlig spiss og en solid stopper i begge matchene.

-To viktige spillere er med J-19 i USA – da må de andre steppe opp. Det er god konkurranse i troppen, slik at vi kan fordele spilletid og belastning. Det er mange som er i bra form og som har trent godt, fortelller Kjølv.

Troppen er nesten identisk fra den som vi stilte i 2019, med ett, viktig unntak. Vår egen Sigrid Bloch-Hansen har returnert fra toppserieåret i Fart, hvor hun var kaptein. Med hennes fysikk blir hun en viktig tilvekst, både bakover og fremover på banen.

-Det er kun to måneder til seriestart, så vi ønsker å jobbe videre med å utvikle spillerne i rollene sine. Det blir en spennende sesong for ØHILs del. Vi var bra med i mange av kampene i fjor og ønsker å løfte oss ytterligere i 2020, sier han og ramser opp flere områder som skal skjerpes:

-Fokus på strammere defensiv organisering der vi ønsker å utvikle flere måter å forsvare oss på
-Vi skal utvikle angrepsspillet vårt og kunne variere mer med tanke på kampbilder
-Vi må få større uttelling på målsjansene våre

-En analyse av 2019 har gitt oss noen områder som vi skal prioritere med tanke på forbedring. Det er naturlig nok ikke ønskelig å røpe disse områdene, men det blir spennende å se om det allerede er skjedd endringer, sier a-lagssjefen i ØHIL.

Daglig leder i ØHIL, Sverre Nordby, er svært engasjert når han forteller om den nye turneringen i Telenor Arena.

-Det er utrolig spennende å se hva vi som klubb kan få til når vi får muligheten. Det er takket være Telenor Arena og Keith Woods vi har fått sjansen til å sparke i gang et så stort arrangement, og responsen blant klubbene i nærområdet har vært overveldende. Det er bare å se på lista over klubber som deltar. Det blir et stramt program, med forhåpentligvis en rekke flotte fotballopplevelser hele helgen. Vi håper at dette blir en årlig foreteelse, sier Nordby.

Skal du på turneringen, må du bruke inngang 12. Dessverre er det ikke mulig å bruke tribunene, publikum må stå langsmed sidelinjen på motsatt side av teknisk sone og sekretariat. Og bruk kafeen flittig: Alle inntekter fra den går til klubben:-)

Kampoppsett, senior-klassen:

Fredag 24. januar:
Kl. 1730: ØHIL – Vålerenga
Kl. 1930: Røa – Kolbotn

Søndag 26. januar:
Kl. 1430: Bronsefinale
Kl. 1630: Finale