Seier!

Eliteseriens potensielt største oddsbombe ble detonert på Rud onsdag kveld da ØHIL tok årets første seier mot Mjøndalen! Få hadde levnet de hvite fra Hosle sjanse mot bruntrøyene fra Nedre Eiker, men gutta fra Bærum ville det annerledes!

For første gang denne sesongen gikk ØHIL opp i ledelsen! Det allsidige idrettstalentet Per Kristian Salveson pirket inn 1-0. Til tross for formaning fra spillende trener Eivind Thorne om mindre pirk, viste Per Kristian at litt pirk i ny og ne kanskje kan være greit! Etter scoringen presser Mjøndalen på for utligning, og er nærme flere ganger. Et heltent ØHIL holder unna, til tross for straffeslag imot, 25 utvisningsminutter og tre cornere til de brune. Resultatet holder seg til pause. Kunne man lukte et sjokkresultat?

I andre omgang er det tydelig at Mjøndalen ikke er fornøyde med første omgang. De går ut i stor fart, og etter 52 minutter har gutta fra Buskerud puttet to goaler. Den gjengse bandytilskuer ville kanskje trodd at det nå kom til å renne på, at ØHIL ville knekke. De skulle måtte tro om igjen. Eliteseriens kanskje heteste spiller, Endre Tveiten, utligner til 2-2 etter assist fra Eivind Thorne. Mjøndalen fortsetter presset, og ØHILs spillende trener ser seg nød til å ta timeout etter 75 minutter. Det skulle vise seg å være en genistrek på nivå med det man forventer av Jürgen Klopp. Etter 81 minutter gir timeout-praten resultat når evigunge Steven Russell (comeback) setter opp Endre. Endre gjør som vanlig ingen feil, og ØHIL er tilbake i ledelsen. De siste ti minuttene er et eneste stort brunt press. ØHIL kjemper som løver, og blokkerer skudd med både ansikt og leggskinn. Kampen blåses av, og sensasjonen er et faktum!

Det er en euforisk gjeng som oppsummerer kampen i garderoben. Gleden er til å ta og føle på, og det er ikke en sjel som angrer på at man tok opprykket til Eliteserien. 3-2 mot Mjøndalen i Eliteserien er hundre ganger morsommere enn 10-1 mot Snarøya i 1.divisjon.