Originalfoto, action: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no. Originalfoto, portretter: Stian Lysberg Solum / NTB

Seiret i Nordlandshallen


ØHILs damelag dro til Bodø med klare ambisjoner om å ta tre poeng forrige helg.

– Ny kampdag. Ny søndag og jaggu meg en ny morgen der vi måtte opp før sola. Denne søndagen gikk ferden til Bodø for å møte et av seriens sterkeste hjemmelag. Nordlandshallen er en fryktet arena med litt tung luft, et vanningsanlegg som ikke er i bruk og et kunstgress som terrassegress, sier hovedtrener Kjølv Eidhammer. – Men, det er mange flotte folk i Bodø.

REIS OPP FOR ØHIL: ØHIL Ultras med banner og TIFO sist hjemmekamp mot AAFK Fortuna. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

– Vi ankommer Bodø og Scandic hotell for lunsj og kampmøte. Et hakk opp i forberedelser sammenlignet med onsdagen i Ålesund. Troppen var klar til kamp, selv om noen skulle i aksjon med sine tredje 90-minutter på syv dager, fortsetter trener Eidhammer. – Grand Bodø er et godt fotballag som nå også var forsterket med spillere fra TIL2020 og øverste nivå i Danmark. Hjemmelaget åpnet klart best og spilte oss lave. De første 20 var ikke bra fra vår side, men vi unngår store sjanser mot. Utover i 1. omgang får vi noen gode overgangsmuligheter, og med noe mer presisjon kunne vi kanskje straffet GB. På overtid i 1. omgang får vi en corner. Denne klarer vi å krangle i mål og Celine setter sitt 6. mål for sesongen assistert av Josh.

Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

– Det var skikkelig deilig med tre poeng på søndag. Det var helt klart en tøff kamp, mot et godt hjemmelag. Først om fremst var det deilig å få 1-0 til pause, mener målscorer Celine Elisabeth Larsen. – Gøy med mål! Etter litt krangling i boks.. Det ble en slitekamp for oss, men vi setter sjansene vi får. Føler også at vi orker mer enn Grand Bodø.

Trener Eidhammer ønsket mer fra spillerne etter første omgang:

– Vi spiller en 1. omgang litt under pari, men vi må berømme GB for en godt gjennomført omgang med en god plan. I pausen prøver vi å være konstruktive. Vi hadde en opplevelse av å ha kommet mer med i kampen, og vi ønsket å bygge på dette. I tillegg ønsket vi å komme opp noen hakk når det gjelder kvalitet med ball. I 2. omgang er vi mer med i kampen. Det bølger frem og tilbake og vi får noen veldig gode overganger som kunne/burde endt i uttelling. Samtidig var ikke GB helt ufarlige. Kampen vipper på 0-1 lenge, men vi klarer til slutt å punktere kampen i det 94. minutt ved Synne assistert av Una!

YouTube-kanal: Toppserien, høydepunkter Grand Bodø – ØHIL

– Vi møtte et godt hjemmelag på søndag. Vi startet med en del småfeil, men klarte ta ledelsen rett før pause. Ledelsen gjorde at vi kunne kontrollere kampen mer i 2. omgang. Vi klarer å holde nullen selv om Grand Bodø kommer til noen farlige sjanser, og vi punkterer kampen helt på slutten. Det var utrolig deilig å ta med alle tre poengene hjem fra tøff bortekamp, mener sisteskanse Una Langkås som sto for flere gode redninger, samt en flott assist til Synne Sofie Christiansen på 0-2.

Kantspiller Christiansen var fornøyd med seieren og svarer følgende om kamp og scoring etter spørsmål fra ohil.no-redaksjonen:

– Veldig deilig å få med oss tre poeng i ein kamp der motstandarlaget var veldig gode, spesielt i første omgang. Herlig at vi satte eit mål like før pause, det trur eg var viktig. I andre omgang synes eg vi hadde grei kontroll. Det var befriande å endelig sette eit spelemål! Og så var det rått at det nesten var assist fra Una.

11 SEIRE: Hovedtrener Kjølv Eidhammer kan se seg fornøyd med det ØHIL har levert hittil i grunnspillet. Nå står laget med hele 11 seire. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

– En deilig seier mot et godt lag på en litt under pari dag. Vi er godt fornøyd med seier nr 11 i grunnserien. Det er fint å vite at vi vinner kamper selv om prestasjonene svinger litt mye. Vi må øve mer, mener Eidhammer før han fortsetter; vi gleder oss til en fin treningsuke og ny kamp mot Åsane neste søndag.