Bak fra venstre: Kristoffer Adde, Henrik Vangdal, Johan Akselsen, Fabian Jacobsen, Endre Tveiten, Mads Helmich-Pedersen, Øyvind Gulbrandsen, Erlend Skredsvig, Henrik Brantsæter, Eivind Thorne. Foran fra venstre: Pål Magnus Flatseth, Martin Johannesen, Max Marcussen, Christoffer Klem Seljeseth, Simen Clausen, Jonas Hvitmyhr, Torstein Nævestad, Peter Groth. Ikke tilstedet: Mikkel Kayser, James Coward

Seriemestere 1.divisjon!

Vinner av 1.divisjon og endelig pokalen igjen.

Denne sesongen var 1.divisjon jevnere og tettere enn noen gang. Målsetningene til A-laget har vært tydelige:

  • Topp 2 plassering i 1 divisjon
  • Beholde den gode gjengen og humøret i laget
  • Fortsette å trene hardt og utvikle spillet videre
  • Spille minimum 1 hjemmekamp på Hoslebanen
  • Inkludere yngrespiller både på treninger og i kamper

Vi har klart å gjennomføre alle disse målsetningen, bortsett fra å spille en kamp på Hoslebanen. Dette er vi godt fornøyde med. Ekstra fornøyd og stor glede var det da vi endelig kunne løfte pokalen igjen. Vinner av 1.divisjon! Det ble en ren seriefinale i siste runde hvor ØHIL etter en jevn første omgang (1-1) tilslutt banket Snarøya hele 10-1. Den andre omgangen luktet det svidd av og alt ØHIL prøvde på satt som det skulle! Mange tilskuere og en fin ramme rundt kampen gjorde opplevelsen ekstra spesiell. Denne lørdagen og kampen er det mange som kommer til å huske lenge.

Som vinner av 1.divisjon er laget kvalifisert for eliteserien neste sesong.

Vi må tenke nøye gjennom hva vi gjør neste sesong. Det er en fantastisk god følelse å vinne. Det er krevende på spille i eliteserien, selvom flere av spillerne var med da ØHIL var i eliteserien sesongene 2004/2005 og 2005/2006.

Innen 1. mai må klubben bestemme seg for om de skal si ja til opprykk. Takker man nei til plassen må laget ta veien helt ned i 2. divisjon igjen.

Utfordringer som må løses for å kunne stille lag i eliteserien er mange.

Spillergruppen: Denne sesongen har vi hatt 2 dager i uken med bandy, i eliteserien vil dette bli minimum 4 dager, hvorav søndag er en fast kampdag. I vår spillertropp har vi nå 6 småbarnsforeldre som allerede sliter for å komme seg på bandy 2 dager i uken, de vil ikke kunne stille hver søndag gjennom en hel vinter, og for mange av de andre spillerne vil også en økning fra 2 til 4 dager by på utfordringer.

Hjemmebane: Det kanskje viktigste og vanskeligste å løse er bane. Det er kjent sak at det ikke finnes ledig tid på Bærum Idrettspark, skal vi ha 2 treninger i uken, pluss en ekstra kampdag der, så kan dette få store konsekvenser for andre lag og årganger (hvis vi i det hele tatt hadde fått så mye tid). Vi har ikke en bane å trene og spille kamper på. Egentlig kan vi ikke rykke opp før det er kunstis på Hoslebanen.

Økonomi: En stor utfordring er økonomi. Det er mer enn dobbelt så dyrt å stille lag i eliteserien og i tillegg vil det kreve mer istid og andre type kostnader som vi ikke har i dag. Vi vil være helt avhengig av å få inn flere sponsorer og støtte for å kunne drifte et eliteserielag.

Arrangement: Det kreves et annet apparat rundt et elitelag, slipere, oppmenn, trenere, ballhentere, sekretariat mm. Nå gjør vi alt dette selv, selv om vi har god hjelp i sekretariatet!

Senior 2: Vi har et senior 2 lag som i dag spiller i 2.divisjon. Hvis vi hadde rykket opp i eliten, hadde dette laget blitt flyttet til rekruttserien for elitelag. Der kan de sportslige vilkårene væretøffere, og det er usikker om det er attraktivt for dagens senior 2 gruppe.

Alle disse tingene er naturligvis løsbart, men krever en felles innsats fra både spillergruppen og ØHIL som klubb. Det viktigste er at vi må få opp unge spillere i egen klubb som er sultne og har lyst til å spille i eliteserien. Vi har en del tidligere ØHIL spillere rundt omkring på ulike eliteserie lag, og det hadde for eksempel vært spennende om de ville returnere til moderklubben for å hjelpe til med å etablere et eliteserielag!

Har du lyst og anledning til å bidra med noe rundt et eliteserielag, hører vi gjerne fra deg!