Seriemestre og OBOS-finale


I ØHIL Fotball skal vi score høyt på trygghet, trivsel og utvikling. Noen ganger kan vi toppe dette med gode resultater. På fredag skal J2008-1 spille finale i OBOS-cup mot Lommedalen i Valhall, og forrige helg ble J2006 seriemestre i 1. divisjon.

SAMLET KULL: Gjengen på J2006 er en sammensveiset gjeng.

J2006 med seriegull

Vi er stolte av vårt J15 lag som allerede før ferdigspilt seriespill allerede er seriemestere. I tillegg til å levere på banen har denne årgangen også klart å beholde mange jenter gjennom en tung pandemi, og har i år hatt tre lag i serien. Det viser at trenere, foreldre og alle rundt har gjort mye riktig.

SERIEMESTRE: Jentene på J2006 kunne juble etter å ha sikret seriegullet på lørdag.

Den beste måten å fortelle og oppsummere om veien fra korona, pandemi og knapt lov til å hilse på hverandre, til nå med et seriemesterskap i beltet – fortelles av Sigve Brauti-Heidemann på vegne av teamet og alle jentene – se under:

Etter en tung Regional-kvalik i juni som levnet liten tvil om at spillere og trenere var kamprustne, gikk trenerne i tenkeboksen i løpet av sommeren. Jentene var knallgode på trening på liten tildelt «Koronaplass», men slet med å finne hverandre utpå 11’ern. Så hvordan løse den? Morsomt nok kom trenerne tilbake fra sommeren med tilnærmet samme tanker – vi må finne en ny formasjon som naturlig plasserer spillerne nærmere hverandre som på trening på liten bane. Løsningen ble en 3-5-2 og en klar innstilling om at hver kamp, uansett hva slags kamp det var, var en treningskamp for å sette den nye formasjonen og bruke den tiden som var nødvendig. Jentene responderte superpositivt og skjønte at nå var det begge beina på bakken og ta sats sammen, en kamp om gangen. I august før skolestart, var den første testen med ny formasjon mot et lag som hadde kvalifisert seg til Regional. Da denne kampen endte med seier skjønte vi at vi var på rett vei, men det endret ikke planen om å ta en kamp av gangen. Formasjonsendringen ble også gjort på lag 2 og 3, så de nye rollene ble kjent for alle spillerne våre.

STORFINT BESØK: Malin Soleng (t. v) og Anja Rasmussen (t. h) fra ØHIL Elite besøkte J2006 på tirsdag. På søndag skal jentene på J2006 se damelaget i deres siste hjemmekamp på Ferd kl. 12. #VIFYLLERFERD

Planen om å tenke treningskamp for utvikling og null resultatfokus medførte at den ene seriekampen etter den andre endte med seier. Vi har hatt svært gode kamper og noen svake kamper, men laget har i alle seriekamper hatt en bemerkelsesverdig evne til å dra seieren i land. Når man aldri avgir poeng, så ender det med at man på et tidspunkt vinner serien. Derfor kunne en litt perpleks gjeng feire seriemesterskap etter lagets seier mot Langhus på lørdag.

Det har vært en utfordrende høst med karantener, sykdomsforfall og ikke minst «en haug» med konfirmasjoner for 15-åringene. Stor bredde på årgangen med mange jenter med rå ferdigheter og innstilling har medført at laget ikke har avgitt et eneste poeng uansett hvor mange som har meldt forfall til kampene. Det har vært utrolig viktig å ha så mange gode og jevne spillere å ta av. Og derfor er det hele årgangens fortjeneste av laget har blitt seriemester. Alle tre lagene på årgangen er stolte av hverandres prestasjoner – spillerne har rullert i alle retninger og trenerne har vært på alle kamper og sett jenter briljere på kjente og nye plasser. Vi skulle gjerne ha avsluttet sesongen i Valhall med finalespill i OBOS-cup, men dessverre ble det stopp i semifinalen.

Dag Anders Horn er også en av trenerne på J2006. Han runder nå 50 år i klubben som spiller og trener for Bæring, Øvrevoll BK, Hosle og ØHIL. Konsentrasjon, innsats, vennskap og godt humør er kjennetegn på denne gjengen, begynner ØHIL-ringreven før han fortsetter; alle har god atferd og bidrar dermed til trygghet og trivsel i spillergruppen.

Gratulerer så mye til jentene våre på J2006- for gode opplevelser på og utenfor banen, og seriemesterskapet i 1. divisjon!

OBOS Cup-finale

J2008-kullet har også hatt en flott sesong. På fredag blir den kronet med finale i OBOS-cup kl. 18 i Valhall mot Lommedalen. Trener Ruben Kvalsvik oppsummerer sesongen slik:

No nærmar det seg slutten av årets sesong, ein sesong ein i starten av året frykta at ein ikkje skulle få gjennomføre. Jentene har fått sine fyrste erfaringar i ungdomsfotballen, og det har vore strålande utvikling. Gjennom haustsesongen har vi vore med i diverse cuper og hevda oss bra, samt gjort det svært bra i 1.divisjon.

KLARE FOR FINALE: J2008 møter Lommedalen i OBOS-finalen i Valhall fredag 5. november.

No når sesongen nærmar seg slutten, kjem noko fleire av jentene har venta på. Desserten i årets sesong, finale i OBOS-cup. Det å få avslutte ein sesong med ei finale mot ein knallsterk motstandar i Lommedalen, vert utruleg spennande og ej god erfaring. Uansett korleis det går, er eg utrulig stolt av å vere ein del av ØHIL J-08, og denne sesongen har vist at jentene kan nå utruleg langt, berre dei sett seg mål om det! Fordi det er gøy!

Vi gratulerer J2008 med gode opplevelser på og utenfor banen- og OBOS-finale som dessert!