Sesongens første poeng!

For å overleve i Eliteserien er det noen nøkkelkamper vi er nødt til prestere godt i. Møtene mot Høvik er definitivt to av disse nøkkelkampene, og i dag viste vi at vi har noe å gjøre i Eliteserien.

Murer opp, og ufarliggjør et Høvik-frislag

For første gang denne sesongen var alle mann 100 prosent påskrudd fra første skøytetak, og det syntes på isen. ØHIL og Høvik var jevne, og det var en tett start på matchen, med sjanser til begge lag. Simen Clausen var tilbake fra en sykdomsperiode og hadde for anledningen bygget en mur bakerst hos ØHIL. Han var høyt og lavt, og frustrerte Høvik med redninger både 1 mot 1 og skudd. Etter 35 jevne minutter går Høvik opp i 1-0, noe som holder seg til pause. Begge lag har hatt sjanser, og det kunne fort vært ØHIL som ledet i stedet.

I pausen er det få ting å pirke på. Vi blir enige om å fortsette det gode arbeidet. Målene ville komme om vi bare fortsatte å male på.

Steven Russell (til høyre i sort) sikret solide analyser underveis

Vi går ut i andre omgang med hjertet utenpå drakta (for anledningen nye bortedrakter). Dette resulterte i at lagets toppscorer Endre Tveiten satte utligningen etter 49 minutter. Derfra og inn blir det mye kriging. Dommerne hadde endret listen for utvisning mellom omgangene, noe som resulterte i et meget billig rødt kort og 30 utvisningsminutter for ØHIL. Til tross for dette står vi samlet og ofrer oss for hverandre. Det hjelper selvfølgelig også at Simen forsetter å spille med livet som innsats helt bakerst. Mot tampen står kampen og vipper, og begge lag er farlig frempå. På overtid setter Endre Tveiten fart mot mål, og kommer seg inn i ringen. Her blir han slått på kølla så hardt at man hørte det helt ned til Høvik, til tross for E18. Dommerne velger dog å blåse for en tidligere forseelse, og mener frislag utenfor ringen er passende. Lyden fra tribunen tyder på noe annet. Skuddet kommer aldri på mål, og kampen er over.

Poenget kom som et resultat av en vanvittig laginnsats, muligens inspirert av nye bortedrakter

Oppsummert er vi ekstremt fornøyd med sesongens første poeng i Eliteserien! Vi stod opp som lag, og jobber knallhardt. Høvik har definitivt noen gode spillere fra våre naboland i øst, men som lag og kollektiv er vi milevis foran. Dette gir masse selvtillit for å jobbe knallhardt videre gjennom sesongen. Neste oppgjør mot Høvik sikrer vi begge poengene!