Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

Siste serierunde i Trøndelag


ØHILs damelag skal spille sin siste kamp i 1. divisjons grunnspill, og kan havne i to forskjellige play off. Kun to av lagene i divisjonen ender i en serie med de seks nedre lagene i Toppserien der det kjempes om å unngå bunn to eller eventuelt havne i en kvalikrunde. Resterende åtte lag i 1. divisjon spiller en egen play off der vinneren spiller kvalikkamp mot femte plassen i play off-en over.

Åsane, TIL2020 og ØHIL står alle med 36 poeng, men kun to av lagene kan spille play off med Toppserie-lagene. ØHILs hovedtrener Kjølv Eidhammer gleder seg til den avgjørende runden:

Søndag reiser jentene til Kyrksæterøra for å avslutte grunnspillet i 1. divisjon mot KIL/Hemne. Det blir en lang søndag, men vi reiser med en tropp som er godt forberedt på å fighte om tre poeng. Vi leverte en god prestasjon mot Medkila, men nå er det ny kamp og nye muligheter mot en tøff motstander. I forrige kamp mot Medkila stilte vi med et meget ungt mannskap der åtte av spillerne er født mellom 2002-2007. Det var godt å se at vi leverer gode prestasjoner med et ungt mannskap. Viktig at jentene bygger opp erfaring og rutine for å bli rustet til neste nivå.

THRILLER: Fjorårets bortekamp mot KIL/Hemne ble en spenningskamp av de sjeldne der gjestene fra Bærum stakk av med en knepen 3-4 seier på tampen. (YouTube: Toppserien)

KIL/Hemne er et tøft lag med mye fysikk. De har prestert godt i 2022 og plukket jevnt med poeng. Vi gleder oss til å møte Sigrid Bloch Hansen og resten av gjengen, og håper vi kan gi hjemmelaget en god kamp.

Det er mye snakk om topp to og «opprykk» til kvalifiseringsligaen. At vi er med i denne fighten er vi stolte av og godt fornøyd med. At vi står med 12 seire på 17 kamper er ikke noe annet enn imponerende av spillerne. Vi har en dårligere målforskjell enn våre to argeste konkurrenter, så mulighetene våre for topp to er noe svekket. Vi regner med at TIL2020 og Åsane kjører over Medkila og AAFK og dermed sikrer seg retten til å møte nedre halvdel i Toppserien. Med dette som utgangspunkt reiser vi til Trøndelag for å få med oss noe hjem slik at utgangspunktet for Opprykksligaen er best mulig. Å eventuelt vinne den blir et mål, og hvis så skjer så kan det bli spennende å få muligheten til to artige kvalifiseringskamper. Men, mye hard jobbing, øving på felt og flaks er nødvendig. Det blir spennende å oppsummere status kl 17.00 søndag. Finnes det et bananskall i den runden? Vi jobber hardt videre med utvikling av lag og spillere. Spillergruppa leverer godt og viser et flott samhold, selv om overganger til konkurrenter og frieri fra andre klubber må håndteres.