Søker Sportssjef ØHIL Toppfotball Kvinner

Vi søker etter en sportssjef for å ta enda noen steg med vår toppfotballsatsning på kvinnesiden.

ØHILs damelag spiller i 1.divisjon og er derfor definert innafor det som kalles toppfotball. Klubben har en klar målsetning om opprykk til Toppserien, og har jobbet målbevisst for dette i flere år. Nå ønsker vi å profesjonalisere satsningen ytterligere, og vi oppretter derfor stilling som sportssjef for toppfotballsatsningen.

Vi søker etter deg som ser på dette som en spennende utfordring, og som brenner for å utvikle kvinnefotballen. Stillingsprosent er i utgangspunktet 50 %, men kan tilpasse behov og ønsker fra riktig kandidat forutsatt at vi sammen finner oppgaver som gjør dette mulig.

Om Øvrevoll Hosle IL (ØHIL)

ØHIL Fotball har en av Norges største fotballavdelinger med ca. 1600 spillere. Klubben holder til i Bærum og klubbhuset er ved Hosle skole. I tillegg til mange dedikerte foreldretrenere har vi syv heltidsansatte trenere og mange på deltid/engasjement.

Toppfotball med stor andel egenutviklede spillere

ØHIL ønsker å være en klubb for alle. Toppfotballen skal ivareta de som virkelig vil forsøke å bli toppspillere. Vi ønsker å bli en stabil Toppserieklubb med solid stamme spillere som har vært innom vår utviklingsavdeling. Vi har et sterkt trenerteam som har vært med siden januar 2019, og denne kontinuiteten er vi svært fornøyde med. Spillergruppa på a-laget har hatt den samme kjernen over flere år, og vi utvikler oss for hvert år som går.

ØHIL ble som én av tolv norske klubber utnevnt av NFF som kraftsenter og utviklingsklubb i 2019 og får dermed økonomisk og sportslig støtte til rollen utviklingsansvarlig for kvinner. ØHIL Fotball er kjent for sin store jenteavdeling med ca. 700 aktive jenter, og vi har flere landslagsspillere i klubben.

Omfang

Toppfotball i ØHIL er per 2021 definert med følgende grupper:

 • – Kvinner Elite A (kamparena 1. divisjon)
 • – Kvinner Elite Utvikling 1 (kamparena i 2.div senior og J19)
 • – Kvinner Elite Utvikling 2 (kamparena regional J17)

Ansvarsoppgaver til sportssjef:

 • – Toppidrettskultur – etablere og videreutvikle
 • – Sportslig strategi – kvalitetssikring
 • – Spillerlogistikk – rekruttering – kartlegging/monitorering – salg/avvikling
 • – Trenerlogistikk – rekruttering – oppfølging – utvikling – avvikling
 • – Vekslingsansvar – kontinuitetsbærer ved leder-, trener- og spillerbytter
 • – Sportsplan – utvikle avdelingens sportslige styringsverktøy og handlingsplaner for toppfotballen
 • – Samarbeid – NFF, TFK, NISO, lokale klubber, partnere, myndigheter og næringsliv


Som mange andre klubber i Toppserien og 1.divisjon er ØHIL med i det som kalles Toppklubbstandard (TKS). Det er tilsvarende akademiklassifiseringen som toppklubbene har på guttesiden, men tilpasset rammene som er på kvinnesiden. Sportsjef skal sammen med utviklingssjef, hovedtrener på a-laget og klubbens ledelse sikre best mulig arbeid med dette.

Hva ser vi etter?

 • – Dyktig på prosessledelse og gode samarbeidsegenskaper
 • – Referanser og kompetanse på hvordan utvikle toppidrettskultur
 • – Erfaring og kjennskap til norsk kvinnefotball
 • – Formell idrettsfaglig utdanning er en fordel
 • – Norsk språk er en fordel

Hva kan vi tilby?

Du får muligheten til å lede flaggskipet i ØHIL, med en klar ambisjon om opprykk til Toppserien. Det er en sulten spillergruppe som har sterke bånd til klubben og som vil lykkes i og med ØHIL. Det er et stort og lidenskapelig miljø i klubben. Med de mange ansatte i klubben er det også et sterkt fagmiljø som er givende å være en del av.

Klubben er i kontinuerlig utvikling, og du har stor mulighet til å påvirke både innholdet i rollen og hvordan klubben kan utvikle seg videre.

Søknad med CV sendes til daglig leder Sverre Nordby på sverre@ohil.no

For spørsmål, kontakt Sverre Nordby, 90 55 59 34 eller ansvarlig for toppfotballen i fotballstyret, Arnt Ellingsen på 93 40 70 59.

Frist: 20.august.

Oppstart: Ønskelig med oppstart 1.oktober

De som er aktuelle for stillingen vil bli kontaktet og eventuelt bli innkalt til intervju i slutten av august.