Stang ut – Kampsammendrag Sarpsborg – ØHIL

Få ting er mer irriterende enn når man føler at ballen spretter feil vei, og at man får dommeravgjørelser mot seg. Kampen mot Sarpsborg oppfylte begge disse kriteriene, og det ble et surt tap i en kamp ØHIL hadde alle sjanser til å ta poeng i.

Etter utsettelse søndag, var det mandag klart for årets lengste bortetur. Oppmøte 17:30 i Sarpsborg er ikke verdens enkleste oppgave for et lag som primært er sammensatt av småbarnsforeldre og overambisiøse menn i starten av sine karrierer. Likevel var samtlige på plass innen kl. 18.

I det som føltes som stiv kuling ble kampen blåst i gang, og Sarpsborg tar fort styringen. ØHIL sover i timen, og etter 4 minutter er stillingen 2-0 til Særpingene. Da våkner endelig ØHIL, og Endre Tveiten reduserer til 2-1 etter assist fra Steven Russell. Kampen står og vipper litt frem og tilbake, før Sarpsborg igjen finner veien til nettmaskene. Nok en gang varter Steven Russell opp med en assist til Max Marcussen, og stillingen er 3-2. Rett før pause blir Lars Egil Kvitli sendt på en real luftetur etter en bentakling, med påfølgende landing på ryggen. Bekymrete ØHIL-spillere ser sin lagkamerat blir båret av isen på en provisorisk båre av bandykøller før dommeren blåser til pause.

I pausen er det stor lettelse da Lars Egil ikke har fått noen alvorlige skader. I pausen blir det fokusert på at dette er en kamp ØHIL kan vinne om man bare fortsetter å male på, og en topp motivert gjeng går ut på banen i andre omgang.

Andre omgang starter jevnt, men ØHIL etablerer etter hvert et press. Endre Tveiten scorer sitt niende mål for året, og stillingen er 3-3. ØHIL er flere ganger farlig frempå, men klarer ikke å gå opp i ledelsen. Det straffer seg, og Sarpsborg putter to raske mål, og går opp i 5-3. Deretter baller det litt på seg. Straffebom for ØHIL og litt fall troen på seier resulterer i at Sarpsborg bygger opp ledelsen til 9-3. På overtid scorer Mads Helmich Pedersen sitt første mål i eliteserien, og kampen ender 9-4 til Sarpsborg.

Oppsummert var dette en kamp ØHIL kunne vunnet med litt flaks. Dessverre ville bandygudene det annerledes, og det ble dessverre null poeng. Nå venter to tøffe oppgjør mot Ullern på onsdag og Stabæk på søndag, men det er en ypperlig anledning til å få drillet mer defensiv struktur før kampene mot Høvik og Sarpsborg over nyttår.