Sterk borteseier i toppoppgjøret

Nummer 1 og 2 i 1. divisjon møttes på AKA Arena i Hønefoss lørdag ettermiddag. I 60 minutter så det ut til at det aggressive hjemmelaget skulle stikke av med seieren. Men det var før Josh bestemte seg for at hun ville score ett av årets fineste mål.

KAMPFAKTA 1. divisjon fotball, kvinner AKA Arena HBK – ØHIL 2-3 (2-1)

Mål: 1-0 Ingvill Hågensen (8), 2-0 Silje Nyhagen (str 20), 2-1 Vivian Saadi (40), 2-2 Joshualyn Reeves (61), 2-3 Mari Vassanvi (68) Tilskuere: 270

Dommer: Mari Ballangrud, Lunner

ØHILs damelag kom fra et cuptap mot naborivalen Stabæk, i en kamp hvor vi faktisk var skuffet over å ikke klare å oppnå et bedre resultat mot et av toppserielagene. Nå skulle cuptapet revansjeres mot nyopprykkede Hønefoss BK (HBK) som så langt har slått svært godt fra seg i 1. divisjon.

ØHIL lå kun ett poeng foran HBK og visste det kom til å bli tøffe tak mot et aggressivt hjemmelag. Det startet på verst mulig måte. 1-0 ved Ingvill Hågensen, tidligere ØHIL-spiller, kom etter at vi ga bort ballen på deres halvdel. Returløpene våre var ikke gode nok, og medtaket til Hågensen var toppseriestandard. Hun satte ballen enkelt til side for vår keeper, Klara Sporsem.

Straffesituasjonen

2-0 var også av den litt billige sorten. Det var slett ikke en klokkerklar straffesituasjon da Hønefoss-spilleren gikk i bakken. Likevel ble det 2-0 til hjemmelaget (20 minutter) etter at deres kaptein, Silje Nyhagen, satte straffesparket sikkert i hjørnet.

Vi fryktet da det verste.

Tap ville innebære at Hønefoss føk forbi oss på tabellen, og de ville fått et psykologisk overtak allerede i andre halvdel av mai. Det var lett å tenke tilbake på den tidligere bortkampen mot Kaupanger da vi aldri kom oss etter en tidlig baklengs. Da ble det 87 minutter uten ØHIL-scoring (tap 1-0).

Ville det samme skje igjen? Heldigvis ikke. Vi lot oss ikke plukke på, og a-laget malte videre på en kampplan de har tro på.

Reduseringen, som kom like før pause, var viktig. Kathrine med en strålende jobb på høyresiden, Josh bestemte seg av en eller annen grunn for sette det perfekte innlegget i stanga fra 30 centimeter, til slutt plasserte Vivian returen i kassa.

Josh, som hadde en meget solid kamp, fikk imidlertid sin revansj. Etter 60 minutter begynte hun å runde noen HBK-spillere og satte så ballen oppe i borteste hjørne. Så langt årets fineste mål!

2-3 var heller ikke så ueffent: Venstreback Vero med diagonalpasning over til midtbanespiller Kathrine, som på mesterlig vis fikk direktet den 45 grader inn til sin midtbanekollega Mari, som puttet sikkert fra fem meter. ØHIL hadde snudd kampen. Hønefoss forsøkte seg igjen på slutten, med langpasninger og trøkk inne i boksen. ØHIL-forsvaret og keeper Klara holdt hodet kaldt, og det ebbet ut med seier til ØHIL.

Den siste involveringen til midstopper Karianne Selseth i det 92, minutt er verdt å nevne: Silje Nyhagen var kommet seg fri i god skuddposisjon. Det skjønte Karianne, som med en skliblokkering sørget for at den tidligere ØHIL-spissen (og kaptein) ikke fikk satt sitt andre for dagen.

Sterk moral av ØHIL

A-laget viste meget sterk moral ved å komme tilbake i en kamp som fort kunne ha blitt ansett som tapt. Tre nye poeng gjør at vi har fått en luke, selv om Fløya har én kamp mindre spilt (tre poeng bak). «Coaching i verdensklasse av Kjell Inge Eidhammer og Jens Petter Berg», sa tv-kommentatoren til Ringerikes Blad etter at ØHIL hadde snudd bataljen.

Ingen god fotballkamp, hvor feilpasningene florerte og de fysiske duellene tok mye energi. Seier er seier, spesielt mot én av de andre toppkandidatene. Vi tar med oss alle poengene vi kan skrape sammen tilbake til Hosle. Foreløpig går jo det riktig så bra.