Sterk seier for damene i første kamp etter ferien

ØHIL-damene har trent godt i sommer, og Fart ble sendt hjem med hele 5-1 fra DNB arena Hosle på lørdag.

Med hele 4 debutanter på banen i høstens første kamp, ble det grei skuring da Fart ble sendt hjem som slakt. 5-1 blinket på lystavla da slukørede jenter satt seg på bussen i retning Mjøsa.

ALLE BILDER: Støtt Norsk Kvinnefotball

Det er svært gledelig at kampen også ga rom for flere debutanter i den flotte ØHIL-drakta. Hanna Rake Ellingsen (2002), som akkurat har rukket å fylle 15 år spilte hele kampen, og kom fra debuten på en svært god måte. En annen 15-åring som fikk sin første erfaring med toppfotballen er Christiane Jansch (2001), som like gjerne feiret debuten med en scoring! At disse to er spillere som har vært i ØHIL i hele karrieren er selvfølgelig svært gledelig og noe vi er svært stolte av. En annen ungjente som fikk sine første minutter i 1. divisjon er Synne Marie Djup, som kom til ØHIL fra Holmen for et år siden. Siste debutant i kampen mot Fart er Sunniva Skeie Wiencke som kom til ØHIL i sommer, på utlån fra Røa Dynamite girls.

 
Hanna Rake Ellingsen og Christiane Jansch satt preg på kampen, der de debuterte på nivået

Blant de mange ungjentene på laget er 16-åringen Sara Hørte (2000) som fikk sin første nettkjenning i ØHIL-drakten. Stortalentet kom til oss fra KFUM i fjor, og etter et skadeavbrekk i vinter/vår, har hun jobbet knallhardt og nå spilt seg inn i start-11’eren i 1. divisjon.


Sara Hørte var høyt og lavt og fikk sin første scoring i ØHIL-drakta

Det er en svært spennende tropp, mikset av unge talenter og rutinerte spillere, som nå leverer kvalitet fra øverste hylle. Det ser lovende ut for høsten, og med 5 poeng opp til tabelltoppen, og 4 opp til kvalik-plassen kan alt skje. 1. divisjon er svært jevn, og en liga der alle slår alle. Med jevnt gode prestasjoner hver helg framover, kan det bli svært spennende å telle opp poengene i november!

 

Kampfakta
DNB arena Hosle
Lørdag 19.08 kl. 15.00
Tilskuere: 127


ØHIL – Fart 5-1 (3-0)

1-0 Lise Janbu Eide (9′)
2-0 Isabel Bårdsgjære (17′)
3-0 Sara Hørte (45′)
3-1 Dorthea Glorud (60′)
4-1 Christiane Jansch (79′)
5-1 Agnethe Klepp (87′)