Foto: Odd Løvset / Hordalandsfotball

Vanskelig kamp i Bergen


Nå handler det om å analysere hva som må jobbes med, samt ta med oss det vi får til og bygge videre på det. Vi jobber fortsatt på og er klare for å krige om tre poeng på søndag mot Medkila.

– Joshualyn Favour Reeves, kaptein ØHIL Toppfotball

16. serierunde ble en tøff bortekamp for ØHILs damelag i Bergen. Åsane sto på motsatt banehalvdel – en kamp mellom divisjonens 1. og 2. plass.

– Søndag var vi ute på vår tredje bortekamp på to uker. En vanskelig bortekamp i Bergen mot en av favorittene til å nå kvalifiseringsligaen. Vi hadde vært gjennom en god treningsuke og trodde vi var klare for en god prestasjon i toppkampen. Åsane viste seg som et godt vertsskap før kampen. Hyggelig sted å komme til for oss. Men, kampen viste denne gangen at vi ikke er modne nok for denne type kamper, mener ØHILs hovedtrener Kjølv Eidhammer, før han fortsetter; – vi er et ungt lag som denne gangen ble kjørt over av et mer fysisk hjemmelag.

En av de som fikk kjenne på det tøffe motspillet var ØHIL-keeper Una Langkås. Etter et sammenstøt med en Åsane-spiller fikk hun en skotupp på hodet og måtte byttes ut i 2. omgang. 2006-modell, landslags- og ØHIL/NTG-spiller, Pia Grinde Hansen, kom innpå og debuterte i divisjonen.

Høydepunkter fra YouTube-kanal: «Toppserien»

– I banespillet går det sakte og vi er uryddige med ball. Når vi da i tillegg ikke møter opp i duellene blir vi ikke gode nok. Vi så at vi må være på vårt toppnivå for å matche lag av dette kaliberet, sier trener Eidhammer. – Nå handler det om å øve på de enkle tingene for så å prøve oss med en god prestasjon mot Medkila neste søndag. Gratulerer til Pia Grinde-Hansen som fikk sin debut i 1. divisjon.

Åsane vant kampen 4-1 etter scoringer av deres spiss Katarina Dybvik Sunde. Kristin Sandstad Gumaer scorte for ØHIL.

MISFORNØYD: Kaptein Joshualyn Favour Reeves var ikke fornøyd med lagets prestasjoner i Bergen. Nå ser hun frem mot neste kamp. Foto: Odd Løvseth / Hordalandsfotball

– Syntes det er en svak gjennomføring av oss der Åsane fullt fortjener og vinne. Vi er ikke med fra start og henger ikke sammen i presset, samt at vi ikke er presise med ball i laget. Duellspillet er heller ikke på topp, og når ting ikke helt stemmer for oss er Åsane gode og kliniske og straffer oss hardt, sier kaptein for ØHIL, Joshualyn Favour Reeves. – I 2. omgang løfter vi oss noen hakk og presser de høyt, der vi får noen gunstige brudd og skaper noen gode sjanser i åpent spill og på dødballer, men får ikke uttelling. Det er et surt tap, men vi kan ikke skylde på noen andre enn oss selv. Nå handler det om å analysere hva som må jobbes med, samt ta med oss det vi får til og bygge videre på det. Vi jobber fortsatt på og er klare for å krige om tre poeng på søndag mot Medkila.

Vi håper ØHIL-land og ØHIL Ultras stiller sterkt førstkommende søndag 21.8 kl. 16:00 da ØHIL spiller årets siste hjemmekamp i grunnspillet.