Vårt damelag møtte Toppserielaget Lyn

Lørdag 24.april møtte vi Lyn på Ferd Arena. Selv om det endte 2-0 til Lyn, så var det en bra kamp av ØHIL-jentene. Denne gangen gir Kjølv en lengre rapport fra kampen, og hele teksten nedenfor er fra Kjølv i sin helhet.

Lørdag 24.04 var KEA (Kvinner Elite A) klare for kamp nr. to mot ekstern motstand. Denne lørdagen fikk vi besøk av våre gode venner fra Kringsjå. Vi har fortsatt ikke kommet skikkelig i gang etter koronastenging, så vi stilte med en stor tropp også denne lørdagen. Dette for å fordele belastningen en periode til. Det jobbes hardt med å utvikle oss videre, og da er det ekstra nyttig å møte lag fra Toppserien. Slike kamper gjør at vi må være ekstra skjerpet i alle faser av spillet, og det er det vi som tropp trenger for å ta nye steg.

GOD MOTSTAND: Å møte et godt Toppserie-lag er verdifulle referanser for ØHIL Elite.

Et godt Lyn-lag stiller på motsatt banehalvdel. Kampen åpner med et overtak til Lyn. Vi merker at det er noe tempoforskjell og mer trøkk i duellspillet enn det vi har helt inne, men etter 10 min har vi tilpasset oss dette på en god måte. Lyn skårer tidlig etter en markeringssvikt i boksen vår, men vi kommer oss raskt etter en tidlig smell. 1.omg er ganske jevn, der begge lag skaper sjanser på overgangsmuligheter. Ingen av lagene har ballen i lengre perioder. Begge lag forsvarer seg greit, og det fører til mange brudd og gode overganger. Lyn fyller godt på i angrepsspillet sitt og spiller ganske direkte i rom. ØHIL viser fine tendenser i spillet, og med mer presisjon kunne det blitt skapt noen flere store sjanser.

I løpet 2.omgang bytter vi inn 8 spillere. 2.omgang bærer litt preg av bytter, men i perioder ser vi igjen det vi ønsker å få til både offensivt og defensivt.

Vi lykkes med mye fram til motstanders 20 meter, men lykkes ikke helt med presisjonen på siste 1/3-del. Lyn fortsetter å være direkte i sitt angrepsspill med variasjon med å vende spillet og spille i bakrom. 0-2 kommer på en lang pasning i bakrom, der vi ikke har press på ballfører og bjudar på for stort rom.

Vi sitter igjen med mye læring etter en slik kamp. Det er supert for oss å kjenne på et høyere tempo. Hele 19 spillere får spilletid og mange unge får kjenne på nivået. Gjennom kampen henger vi godt med, men vi har fortsatt en jobb å gjøre for å stabilisere oss på et enda høyere nivå. Nå skal vi jobbe godt gjennom treningsuka for å vise oss fram på en god måte mot naboene våre, Stabæk, lørdag 01.05. Vi gleder oss til å møte ny motstander fra Toppserien.