NYTT TAP: Mia Merlid (bildet) og damelaget står nå med to kamper og null poeng. Her fra hjemmekampen mot KIL/Hemne. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

– Vi må bruke uka godt for å knekke koden


Etter to serierunder står ØHIL med null poeng etter en hjemme- og en bortekamp mot henholdsvis KIL/Hemne og Hønefoss. Hovedtrener Kjølv Eidhammer oppsummerer:

– ØHILs damer har kommet skeivt ut fra hoppkanten etter en fin oppkjøring. Vi har trent godt, vært gode på trening og løftet oss enda et knepp i forhold til 2021. Som tidligere nevnt så kan vi ikke kontrollere hva motstandere øver på, og vi ser nå at flere lag har trent godt.

Det ventet stor spenning på AKA Arena da Hønefoss gjestet ØHIL i den andre serierunden av grunnspillet i 1. divisjon. ØHIL kom best ut av startblokkene og gikk tidlig i ledelsen ved Joshualyn Favour Reeves som rundet HBK-keeperen etter en bakromsball fra Anja Avdal. Hønefoss utlignet på straffespark og tok senere ledelsen 2-1 etter en scoring på corner. Dette ble også sluttresultatet.

Vi er skuffet over at vi ikke fikk med oss poeng mot HBK. Etter banespill og sjanser burde vi unngått tap, men et hardtarbeidende og duellsterkt HBK tar med seg tre poeng i en sjanserik kamp. Nok en gang et straffespark og en corner som seiler inn bak en god Una Langkås. Og nok en gang er vi upresise og ineffektive foran motstanders mål. Prestasjonen er bedre enn i første serieomgang, men vi ser ikke ut til å ha tatt inn over oss hva som kreves for å vinne fotballkamper. I de to første kampene har vi blitt kjempet ut av stilen og vi har latt oss stresse selv om vi er forberedt. Vi har ikke håndtert seriestarten godt nok, verken som lag eller individuelt. Vi er gode på trening, men får det ikke ut i kamp.

Høydepunkter fra «Toppserien» sin bruker på YouTube.

– Sterk og fysisk motstander

På søndag venter Grand Bodø på andre banehalvdel. Trener Eidhammer forventer tøff motstand:

– Grand Bodø er nok en sterk og fysisk motstander. Vi må bruke uka godt for å knekke koden som skal gi oss en god prestasjon, og finne fram til det laget som henter fram det lille ekstra i kamp gjennom en god treningsuke.

Kampen starter kl. 17:00 førstkommende søndag på Ferd Arena Hosle. Kjøp sesongkort HER!

GLEDER SEG: ØHIL Ultras ser frem til ny hjemmekamp og ny mulighet til å ta tre poeng mot Grand Bodø førstkommende søndag. Foto: Odd Bjarne Brekke / ØHIL Menn-spiller