Vinteren 2018s største helter

Jon Erlend Dahlen og Kay Prytz har redskapet i orden, men ikke minst kunnskapen, lidenskapen og prioritert nok tid for at våre brukere har hatt perfekte forhold på naturis og kunstgress denne vinteren.

Vi tør å påstå at ingen naturisbaner i Norge (verden?) har vært bedre enn vår, og vi tror heller ingen andre kunstgressbaner har gått gjennom denne vinteren uten avlysninger. FOR NOEN FOLK vi har til å tilrettelegge for aktiviteten i ØHIL.

Vi har hatt en skikkelig vinter denne sesongen, og forholdene har ligget godt til rette for våre vinteridretter. For langrenn har kontrasten til den snøfattige vinteren i fjor vårt enorm, og 2018 har gitt gode skiløyper i vårt område. Kommunen har jevnlig kjørt opp løyper på Sauejordet, Haga og Gjønnesjordet, i tillegg til Fossum, til stor glede for våre skiglade medlemmer.

Bærum kommune har hatt mellom 30 og 40 naturisbaner i stand gjennom vinteren, inkl Eikeli og Gravs skolebaner. Hoslebanen har også i år hatt den høyeste prioriteten hos kommunen, med den høye bruksfrekvensen fra skole, nærmiljø og vår egen bandygruppe. Vi er i ferd med å avslutte en rekordsesong, med mer enn 3 måneder sammenhengende kanon-is. Men naturis er ikke naturis! For å få den perfekte overflaten vi har hatt i år, ligger det mye arbeid bak. HVER DAG, inkludert i helgene, har ismaskinen vår gått flere ganger, med en fast gruppe anleggsarbeidere. Galest av dem alle er Jon Erlend Dahlen, som har vært på banen sent og tidlig.


Hoslebanen, vinteren 2018

ØHIL fotball har én åpen bane om vinteren, og det er en sensasjon at banen har vært snøfri og spillbar hele vinteren. Selv om banen er oppvarmet, smelter ikke snøen av undervarmen, og all snø som kommer må fjernes. For driftssjef Kay Prytz har det vært en utfordrende sesong, og krevd arbeid både dag og natt for å gi våre fotballspillere et perfekt underlag. Timing i forhold til snøfall, riktig justering av effekten i banen og målet om å bruke minst mulig energi (penger) har han lyktes med på en perfekt måte.


DNB arena Hosle 2018

Samarbeid på tvers

I perioder med stort snøfall har Kay brøytet Hoslebanen denne vinteren, noe som har vært svært viktig, og avgjørende, for at ismaskinen kunne kjøre.

Over en kaffekopp en normal lørdag morgen diskuterte Kay og Jon Erlend nå den neste utfordringen; som blir å klargjøre grus- og kunstgressbanene våre til fotballsesongen 2018. Spesielt med tanke på de enorme snømengdene som ligger på Hosle kunstgress er det vel ikke så mange som tror at banen står klar til 10. april, men er det noen som kan fikse dette, så er det disse gutta!


Neste utfordring: Mount Hosle kunstgress skal beseires

Klubben, og alle våre aktive, er enormt takknemlige for den innsatsen dere har lagt ned denne sesongen! Takk går selvfølgelig også til alle dere andre, og kommunens folk, som har bidratt gjennom vinteren!