Zeid Saleh – Utviklingssjef ØHIL fotball kvinner

Zeid Saleh (26) blir utviklingssjef for kvinner i ØHIL etter å ha vært sportslig leder i Vind IL på Gjøvik.

Sportssjef for ØHIL fotball, Bjørn Frode Strand, er svært fornøyd med å få på plass Zeid.

– Fra Zeid kom på besøk første gang i juni kjente vi på at dette var en person som matchet ØHIL. Han er åpen, rolig og samtidig fremoverlent i både tankesettet og i arbeidsprosessen, sier Bjørn Frode Strand. – Hans væremåte kombinert med hans kompetanse og erfaring vil bidra til å gi klubben enda et løft.  

Sportssjef Bjørn Frode Strand og Zeid Saleh

Som en del av en satsning for å forbedre spillerutviklingen på jentesiden i norsk fotball, har Toppfotball kvinner og Norges fotballforbund satt av midler til et utvalg av klubber for ansettelse av en utviklingssjef.

De 24 toppklubbene i Toppserien og 1.divisjon var berettiget til å søke om midler til denne stillingen. 20 klubber søkte, og basert på disse, ble 12 klubber plukket ut. Basert på ØHILs langsiktige strategi og resultater de siste årene samt gode planer for det som ligger foran oss, ble vi plukket ut som en av de 12 klubbene. Ni klubber fra Toppserien og tre fra 1. divisjon ble valgt.

Med stor tro på at vi ville bli plukket ut, startet vi tidlig prosessen med å finne riktig person til stillingen her hos oss. Vi fikk inn mange søknader og gjennom en lang og grundig prosess er vi veldig glade for at Zeid nå er klar for oss.

– Det blir kjempespennende å starte i denne jobben, sier Zeid. – ØHIL har flest fotballspillere i Norge, og jenteavdelingen er unik med omtrent 700 spillere. Det er en stor entusiasme og mange ildsjeler i klubben. Det gir ekstra energi og motivasjon. Det er blitt gjort en god jobb i klubben, og jeg gleder meg til å være med å bidra så vi sammen kan ta nye steg, avslutter Zeid.

Zeid startet opp 1.september og vil i to måneder arbeide 50% hos oss mens han avslutter sitt tidligere arbeidsforhold i Vind IL. Fra 1. november er han i 100% jobb hos oss i ØHIL.

Zeid kommer til ØHIL etter 6 år i Vind IL på Gjøvik, der han har hatt ulike roller som trener for ulike lag, jobbet med FFO/akademi og hatt ansvar for utarbeidelse av utviklingsplaner for klubben. De siste årene har han vært sportslig leder for klubben. Han har også vært trener for krets- og sonelag i regionen, og ansvarlig for klubbsamarbeid.

Zeid har UEFA B-lisens og er utdannet trenerveileder. Han er også utdannet førskolelærer og har de siste 4 årene jobbet i skolen ved siden av jobben i Vind.

I rollen skal han ha ansvaret for at vi har et best mulig utviklingsløp på jentesiden opp til 19 år. Likevel, vi vil bygge opp et samlet og samarbeidende trenerteam i fotballavdelingen, og arbeidet Zeid legger ned vil også gi bidrag på hele klubben, inkludert guttesiden.

Vi ønsker Zeid velkommen til oss!