ØHIL-toget fosser frem! Foto: Støtt norsk kvinnefotball

Full pott! Men ØHILs hovedtrener mener a-lagsdamene fortsatt har mer å gå på


Tre kamper. Ni poeng. Null baklengs. Kan man egentlig kreve noe mer av et fotballag? Hovedtrener Kjølv Eidhammer mener ØHILs 1. divisjonslag i fotball likevel er et lite stykke unna toppformen. Resultatmessig kunne ikke sesongstarten vært bedre, etter en rekordlang oppkjøring på grunn av pandemien: I første kamp hjemme på Ferd Arena Hosle ble Fløya knust 5-0. Nordlendingene vant fjorårets 1. divisjon, uten å klare å rykke opp etter kvalik mot Lyn. I år er laget svekket, men det er likevel sterkt av våre kvinnelige toppspillere å vinne så suverent. 

Dette er da også den kampen i sesongstarten som hovedtrener Kjølv Eidhammer er mest fornøyd med:

– Det var gode tendenser mot Fløya, men vi var ikke aggressive nok mot Grei og Amazon.

Likevel ble det seier i to vanskelige bortekamper; mot Oslo-laget Grei og Amazon fra Grimstad på Sørlandet. Historisk har vi spesielt slitt mot Grei. Siste gang det ble poeng på det harde kunstgresset på Oslo øst, var så langt tilbake som 2016 da vi spilte 2-2. Denne gangen ble det også en slitekamp. Men da midtbanemotor Anna Brunstad plasserte ballen utenfor den betydelige rekkevidden til Greis gode keeper, vant vi til slutt 0-1. 

ØHILs Anna Brustad, her fra treningskamp mot Kolbotn tidligere i sommer, satte inn det viktige vinnermålet mot Grei
Foto: Støtt norsk kvinnefotball
ØHILs Anna Brustad, her fra treningskamp mot Kolbotn tidligere i sommer,
satte inn det viktige vinnermålet mot Grei
Foto: Støtt norsk kvinnefotball

En viktig og deilig seier!

I kampen mot Amazon hadde ØHIL også marginer, selv om det til slutt endte med tomålsseier. Underveis smalt det i metallet bak vår eminente keeper Klara Thorsrud Sporsem. Klara har nå holdt nullen i seks seriekamper, medregnet de tre siste matchene i fjorårssesongen. Med god hjelp fra en bunnsolid bakre firer, er det blitt 540 minutter seriespill uten at det har vært nødvendig å hente ballen én eneste gang ut av eget nett!

– Det er strålende at vi har holdt nullen. Vi er godt fornøyde med keeperspillet til Klara, men det er også fint å se at vi ikke slipper inn slurvemål når vi har «downperioder» i kampene, sier Kjølv. 

ØHIL-keeper Klara Sporsem
ØHIL-keeper Klara Sporsem står med 540 minutter spilte serierunder uten baklengsmål
Foto: Støtt norsk kvinnefotball

Én forklaring kan være stabiliteten i stallen.

Kontinuitet gjør at vi kan jobbe videre med relasjoner i kjente roller. Med en relativt lik tropp som i fjor, kan vi videreutvikle spillestilen. Vi har brukt 16 spillere i alle tre kampene og har flere spillere på vei tilbake fra skade, som også vil kunne bidra utover høsten. Det er dessuten spillere som har vært i aksjon de tre første rundene som viser formstigning, så det ser ut til at vi er godt fysisk forberedt denne sesongen.

ØHIL jobber med kontuinitet og relasjoner i troppen. Det er en vinneroppskrift
Foto: Gisle Olstad

Kjølv medgir samtidig at de har en del å gå på både offensivt og defensivt:

– Vi har et godt toppnivå, men er fortsatt litt ustabile i prestasjonene. Vi er ikke helt der vi var før korona-pausen. Det mangler noe i duellspill og trøkk, selv om vi ser en stigende kurve. Fokuset er å finne tilbake til gode avstander defensivt, være offensive i tilnærming til kamp, jobbe videre med rytme i det offensive spillet. Vi ønsker å ha ballen, men må være litt mer tålmodig med valgene våre, mener hovedtreneren, som med det samme trenerteamet og mange av de samme spillerne var arkitekten bak bronseplassen i fjorårets sesong.

Målet i år er direkte opprykk, men da må erkerival Stabæk slås. Det blir knallhardt, naboen har også fått en perfekt start resultatmessig med tre seire. Nummer to i 1. divisjon spiller kvalifisering mot én av toppserieklubbene.

Knallharde i begge boksene
Foto: Støtt norsk kvinnefotball

– Stabæk er solide og fremstår som en soleklar seriefavoritt. Flere av de andre klubbene er som forventet. Hønefoss, Medkila og muligens KIL/Hemne tror jeg også vil henge bra med. Mulig at Grei og Amazon kommer i siget. Fløya og Fart har hatt en tung start, så jeg er spent på om de kommer i gang. Åsane ser ut til å spille jevnt med flere: Jeg tror mange vil kunne ta poeng mot hverandre, så en må være skjerpet, sier Eidhammer. 

Uansett blir det spennende å se om seiersrekken fortsetter. Neste seriekamp er mot Åsane hjemme på Ferd Arena Hosle førstkommende søndag (2. august) klokken 15.00.