ØHIL fotball arrangerte talentsamling på DNB arena Hosle

For første gang arrangerte ØHIL en helg for ivrige jente- og guttefotballspillere i Øvrevoll Hosle. Det var først og fremst spillere fra barnefotballen i alderen 11-13 som deltok. Sola skinte og latteren satt løst.

ØHIL har ekstremt mange unge fotballspillere. I noen årganger består kullene av langt over 100 spillere, noe som er både svært gledelig og skaper noen utfordringer. Derfor er det viktig for klubben med tiltak hvor det blir mer plass for hver enkelt spiller. Spesielt de yngre, hvor lagene ofte må trene på andre underlag, skal få kjenne litt på hvordan det er for å øve på den beste kunstgressbanen vår.

En talentsamling, som følger først-til-mølla prinsippet, ble arrangert en solfylt helg på DNB i april. Lørdag deltok det over 30 ivrige jenter, mens søndag var det 25 gutter på plass.

110 %-jentene fikk i oppgave å servere lunsj på klubbhuset begge dager, og spillerne fikk servert både teori og praksis, blant annet av Lise Janbu som er spiss på ØHILs damelag og har spilt i Toppserien. Lise er også sportslig leder for fotballen. Hun fortalte om hele karriereveien fra den lille bygda hun vokste opp i til toppseriespill i VIF.

– Det viktigste er å øve mye og ikke gi opp, selv om du møter motgang. Sett deg personlige mål, så har du noe å jobbe mot, og da blir treningene mye morsommere, fortalte Lise.

Mark Hansen har også vært innom VIF og jobber i dag i Stabæk, i tillegg til ØHIL. Han ledet guttedagen og fortalte at det hadde vært så populært at gutta lurte på om de kunne gjøre det samme igjen neste helg.

– Dette fungerte veldig bra. Gutta var superfokuserte, og det så ut som de hadde det veldig gøy, sa Hansen.

Herman Berg, som leder talentutviklingsarbeidet på jentesiden, var imponert over hvor fort jentene tok til seg råd og tips.

– Fremgangen var enorm bare i løpet av én times økt, det var veldig morsomt å se! Dessuten var jentene skikkelige aktive i teoridelen, hvor de blant annet fikk vist frem hvordan de jubler når de scorer, og fikk noen tips om hvordan de kan bøye frisparkene i krysset som David Beckham, sa Berg.

Ett av høydepunktene var da Lise Janbu trikset 17 med en appelsin – sannsynligvis mer enn John Carew greier i dag.

– Dette er et ivrigtiltak vi kommer til å gjenta. Det koster litt penger å være med, og vi kan dessverre ikke ha med alle som er interessert. Men ved å gjenta samlingene flere ganger pr. år, håper vi å se flest mulig av de ivrige ØHIL-spillerne på DNB både vår og høst de nærmeste årene.

Det er morsomt hvordan det spirer og gror i klubben, sa Berg.