ØHIL kan i helgen bli beste fotballag i Bærum!


Etter snart halvspilt serie drar det seg til i toppen av 1. divisjon for kvinner. Med 21 poeng hver har ØHIL og Stabæk fått en luke til røkla. To scorede mål er det eneste som skiller første- og andreplassen på tabellen. Lørdag klokken 13.00 er det toppoppgjør på Ferd arena Hosle.

– Vi er strålende fornøyd med å henge med i toppen av en spisset 1. divisjon. Vi har jobbet godt over lang tid og utvikler oss stadig som trenere, spillere og lag. Det er imponerende at vi klarer å henge med som vi gjør med begrensede ressurser, sier ØHILs hovedtrener Kjølv Eidhammer i forkant av toppoppgjøret.

Det spilles totalt 18 kamper i årets 1. divisjon og til nå har ØHIL seiret i syv av åtte kamper. Den siste kom mot bunnlaget Fart på bortebane, der 0-3 seieren fort kunne ha blitt større, etter en sjansebonanza (ØHIL hadde 13 kvalifiserte muligheter)

– Vi trenger definitivt å få opp effektiviteten, men det var en solid forestilling, sier Kjølv.

Flere talenter på gang

Superspiss Josh Reeves scoret igjen to mål og dro dermed fra Anja Avdal i den interne kampen om toppscorer-tittelen. Vel så viktig var det at det unge supertalentet, Una Langkås (17) fra Telemark, stengte døra bakover. Førstekeeper Klara Sporsem, som har stått strålende de syv første kampene, har skadet kneet. Dermed tok Una over og holdt nullen som det var den naturligste ting i verden.

– Bredden er stor i troppen. Vi har 18-20 spillere som til enhver tid er klare for spill og som har nivået inne. Det er stor konkurranse om spilletid. Det er selvsagt litt ekstra krevende når vi ikke har 2. divisjon som arena, men det har gått greit hittil, sier Kjølv som forteller at den solide bredden bidrar til gode treningsuker. Det gjør at ØHIL kan rullere på laget og bruke 16 jevngode spillere i kampene.

Hovedtrener Kjølv Eidhammer er klar for toppkamp på Ferd

Mange av de samme spillerne fra i fjor

Spillerstallen er ikke veldig ulik den Kjølv disponerte i 2019-sesongen, men antall poeng er definitivt det. I fjor var det en langt tregere start, med kun 14 poeng etter åtte spilte kamper. Treneren mener det er vanskelig for ham å mene så mye om hva forskjellen er, siden han «surrer rundt på feltet til daglig», som han selv beskriver det.

Han lanserer likevel noen teorier:-)

– Vi er nok bedre trent, tåler mer trening og har forbedret ferdighetene til å holde et høyere tempo. Vi har øvd mer på kontinuitet i spillet vårt, blitt ett år eldre og har få skader.

Han gleder seg til fullt korona-hus på lørdag klokken 13.00, med 200 tilskuere på Ferd arena Hosle. På forrige toppkamp (mot Medkila) var det 193 på hjemmekampen. Denne gangen blir det stinn brakke. De som ikke slipper inn, kan følge matchen på Budstikka, som streamer nabooppgjøret.

– Hjemmebane er fint med tanke på stemningen. Vi satser på at publikum lager litt lyd og løfter oss noen prosent. At vi har spilt noen spennende kamper som tiltrekker publikum, det er bare moro, mener han.

Og hvem vinner?

– Jeg tror det laget som klarer å fremstå mest som seg selv, samt håndterer spenningen best, vil kunne ha en fordel. Stabæk har mange erfarne spillere som har spilt på toppnivå, så vi må kompensere det med noe annet, sier han og mener det overordnede for trenerteamet og spillerne er å ta tempen på hvilket nivå ØHIL akkurat nå befinner seg på:

– Det viktigste blir å sjekke ut om vi har nivået inne til å matche Stabæk. Stabæk har vært helt suverene hittil, bortsett fra en glipp mot Åsane. De har toppspillere i alle ledd og har toppserienivå inne allerede. Vi må være skjerpet og er innstilt på en tøff kamp, sier han.

Må det beste hjemmelaget vinne!