Slo Bislett – I kveld venter Korsvoll2

Mandag tok ØHIL sine beste menn turen til Rommensletta for å møte et så langt ubeseiret Bislett FK. Det ble en spennende kamp hvor gjestene til slutt kunne juble for at alle tre poengene ble med hjem til Bærum.

ØHIL fra start:

ØHIL bytter: Kvalsvik etter 60 minutter for Thambirasa, Nergaard etter 72 minutter for Kanden og Moshuus etter 75 for Haugstad.

Slik var kampen:

1.omgang

ØHIL gikk ut og klinket til fra start på Rommensletta og skapte kampens første sjanse etter kun halvannet minutt. Det skulle ikke gå lang tid før gjestene fra Bærum fikk uttelling for trøkket de la på vertene i starten. Etter fem minutter sitter 1-0 målet da Elamari vinner første duellen i feltet på en dødball, han får gitt videre til Grødem som setter ballen i mål. Kun to minutter senere står det 2-0 til ØHIL, Haugstad spiller Kanden gjennom som sikkert setter ballen forbi Bislett sin keeper. ØHIL skapte enda en stor sjanse etter ti minutter spill før kampen roet seg betraktelig ned. Det skjedde egentlig ingenting før gjesten skapte enda et par sjanser mot slutten av omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 2-0 til ØHIL, etter en omgang som gjestene kan være meget fornøy med.

2. omgang

Bislett hadde tydeligvis hatt en alvorsprat i pausen og det var et heltent hjemmelag som entret banen for den andre omgangen. Bislett fikk også sin første målsjanse etter 49 minutters spill, etter dette skaper gjestene et par sjanser, men ingen av lagene får noe uttelling i starten av omgangen. Det er nå Bislett som har trykket i kampen uten at de skaper noe som helst, ØHIL jobber hardt defensivt, men klarer ikke etablere det samme trykket som i første omgang og iniativet i kampen er nå hos vertene. Allikevel er det gjestene som skaper farlighetene og fra det 65-68 minutt har ØHIL tre store sjanser til å gå opp til 3-0 og punktere kampen. Istedenfor er det Bislett på kun sin andre målsjanse på 70 minutter som får redusert til 1-2.

Herfra og inn endrer kampen fullstendig karakter, de siste 20 minuttene er en sjanse bonanza der vertene trykker på og skaper mest, ikke færre enn 6 målsjanser skaper Bislett på de siste 20 minuttene av kampen. ØHIL er også farlige og etter 78 minutter så kommer 3-1 målet og nok en gang er det etter en dødball, det blir flere dueller inne i feltet og ballen detter til slutt ned hos Nergaard som setter inn målet som gir gjestene litt pusterom. Bislett som er inspirert av sjansene de har skapt nekter og gi seg og kaster alle mann i angrep, og etter 88 minutter så får de også uttelling, en kort corner hvor ØHIL ikke får nok spillere ut og noe vi mistenker var et svakt slått innlegg ender opp som et perfekt skudd og daler ned helt i det borterste hjørnet og brått er full fyr i kampen igjen. Bislett stuper rett i press og er nære på å utligne kun et minutt etterpå, og gjestene som var fullstendig overlegne i en lang periode henger nå virkelig i tauene. Bislett presse på godt inn i overtiden og det er en enorm lettelse for gjestene etter 92 minutter når Lundquist spiller Gudjonsson gjennom alene med keeper og 4-2 målet er et faktum. Bislett rekker en stor målsjanse til, men kampen ender 4-2 til ØHIL og årets tredje trepoenger er et faktum.

ØHIL takker motstander, dommer og publikum for kampen og gleder oss til å møte et utrolig hyggelig Bislett lag igjen på hjemmebane til høsten.

Dagens ØHIL øyeblikk:  Etter 75 minutter entret Fredrik Moshuus banen for ØHIL, fjorårets hovedtrener for MSA har hvert skadet siden slutten av september i fjor og ikke fått vært med gjennom vinteren, den nybakte pappaen feiret bursdagen sin med comeback i ØHIL-trøya og tre poeng med i baggen hjem. Det gleder alle med et hjerte for ØHIL og se Moshuus tilbake. I tillegg var det gøy at Marton scoret sitt første mål for ØHIL etter 2 år i grønt og hvitt.

Kampfakta:
Bislett FK – ØHIL 2-4 (0-2)
Målscorere ØHIL: Grødem (5), Kanden (7), Nergaard (78) og Gudjonsson (92)
Målsjanser 14-8 til ØHIL
ØHIL gule kort: Grødem (60) og Lundquist (80)

Neste kamp for ØHIL MSA er i kveld mandag 13. mai da et ubeseiret Korsvoll-2 lag kommer på besøk på Hoslebanen. Kampstart 20:15!