Ta vare på hverandre under kampene!

I disse dager er 1700 fotballspillere i oppstarten av en ny fotballsesong. Vår målsetning er at alle fotball-økter og kamper skal fylles med gode opplevelser.

Nå som fotballsesongen er i gang for fullt, er det utrolig mye fin aktivitet å se på alle banene som ØHIL disponerer. Daglig leder Sverre Nordby har ett hovedbudskap for at alle ØHILere skal ha det gøy også i 2017:

– Vis hensyn og ta vare på hverandre i forbindelse med kampene!

Det er mye å huske på, og mange hensyn som skal tas når man avholder fotballkamper i egen regi. Hvert ØHIL-lag skal utnevne en kampvert, og de skal ta imot både motstanderlag og dommere. Hjemmelaget skal sørge for at garderober, bane og mål er i orden, oppfordre til at tilskuere plasseres på motsatt side av lagene, minne alle parter på Fair play før kampstart og ha kunnskap om hvor klubbens hjertestarter er, samt ha en telefon tilgjengelig for å ringe 113 i nødstilfelle.

Mer om rollen som kampvert finner du her

Ikke vinne for enhver pris

– Det å ha respekt for dommere, motstandere og motstandernes tilhengere er noe vi legger vekt på her i klubben. Derfor har vi opprettet kampvertrollen og derfor forventer vi at alle som er til stede på kampene, tar vare på hverandre før, under og etter matchene. Man stiller som representant for klubben, sier Sverre Nordby.

Positiv veiledning motiverer, og han minner om at dommere, spillere og trenere alltid forsøker å gjøre sitt beste. Generelt er ØHILs medlemmer flinke til å skape gode opplevelser i alle idretter, men Nordby skjønner det noen ganger kan ta litt av i kampens hete:

– ØHIL skal selvsagt vinne fotballkamper, det er målet til alle som driver denne idretten. Men det skal ikke skje for enhver pris, med alle metoder. Det er en årsak til at prinsippet om jevnbyrdighet er innført i barnefotballen: Det er sjelden gøy for noen av lagene å tape eller vinne med store sifre, sier Nordby.

 

Rydde etter seg
Det å ta hensyn strekker seg også utover det å være hyggelige og opptre respektfullt overfor hverandre. Én av de tingene klubben er nødt til å bli bedre på, er å ta ansvar for rydding etter kamper, uansett arena. På DNB ligger det for eksempel altfor ofte igjen teipbiter, vannflasker, overtrekk, baller, hatter, vester, etc.

– Kampvertene har et spesielt ansvar til å ta initiativ til rydding rundt banen etter kampslutt. I prinsippet er det imidlertid alle medlemmers ansvar. Du ønsker ikke at det skal være rotete i hagen eller i huset ditt, det ønsker du heller ikke andre offentlige plasser hvor du tilbringer mange timer hver uke. Vær litt ekstra oppmerksom og minn gjerne andre på laget ditt om å rydde etter seg, hvis du ser at de glemmer det, avrunder Nordby.