ULTRASFEST: Det var festlig stemning i ultrassvingen da ØHILs damelaget vant hele 5-1 over gjestene fra Tromsø. Foto: Lotte Steen

Damene seiret i årets viktigste kamp


Det var klart for ØHILs tredje kamp på rad mot nord-norsk motstand da Tromsø IL 2020 gjestet Ferd Arena Hosle. TIL2020 har hittil i år vist seg som en seriøs utfordrer til topp 2-plasseringene etter å ha levert en meget god start på sesongen. Etter en noe treg start har endelig ØHIL-toget begynt å kjøre, og hovedtrener Kjølv Eidhammer hadde stor grunn til å være fornøyd med ØHILs tredje strake seier på rad:

– Vi gjennomførte en god forberedelse, og vi gledet oss til kamp. Vi har hatt en stigende kurve formmessig på trening og har ventet litt på uttelling i kamp. 1.omgang er en jevn affære, der TIL skaper en del utfordringer for oss og de skaper en del sjanser foran Una. Det er mange tette dueller og vi er heldige og dyktige som klarer å skåre på våre muligheter i omgangen. 1-0 kommer etter en nydelig gjennombruddspasning fra Mari på et godt timet løp fra Celine. 2-0 kommer etter innkast der Malene stusser til Josh som skårer på en fin heading. Vi er effektive foran mål denne kampen, men vi er også skarpere enn tidligere i flere situasjoner. 2-0 til pause var kanskje godt betalt, men det var heller ingen sovepute for jentene.

I andre omgang fikk ØHIL et enda større grep over kampen:

– I 2.omgang får vi 3-0 etter nok et gjennomløp fra Celine. Etter dette åpnet kampen opp, da TIL måtte satse noe framover. De får en fortjent redusering til 3-1, men Celine svarte ganske raskt med sitt tredje mål for dagen til 4-1. Kampen var da i realiteten avgjort. Den blir helt punktert med Ines 5-1 mål. En solid gjennomføring mot et godt TIL-lag. I 2021 klarte vi ikke å slå dette laget, så det smakte ekstra godt med 3 poeng. Vi takker TIL og dommerne for kampen. Ekstra hyggelig var det å se Kathrine Pleym igjen på Ferd.

HATTRICK: Celine Larsen (bildet) skåret hele tre mål da ØHIL tok tre viktige poeng mot TIL2020. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no