Elamaris hjørne #2 – Røa

Velkommen til andre utgave av Elamaris Hjørne. Vi gir pennen til vår faste skribent, Elias Lende Elamari:

Referat

Torsdag 16.mars tok Herrene imot Røa på Ferd arena. Dette skulle vise seg å være en kamp med klimatisk utfordrende forhold. Som Sun Tzu sier i sin bok «In the midst of chaos, there is also opportunity” (Tzu, -400). Og mulighet, det fant vi.

Første omgang hadde de hvitkledde god kontroll på kampen der forsvarsmuren til ØHIL fikk et hav av rom å trille i. Etter omtrent halvspilt omgang finner hjemmelaget veien til mål. Etter en sterk heading av Kasper, stusser vår eminente Martin ballen videre gjennom til Carle. Sistnevnte setter så ballen iskaldt i lengste hjørne. Feiringen får terningkast fire. Etter scoringen løsner det litt for hjemmelaget det produseres godt kombinasjonsspill og fine involveringer fra samtlige. Etter 30 minutter, rett før hvilen får kaptein Marton en «liten» kjenning i kneet etter et sammenstøt med en Røa spiller. Vel å merke reiser Jærbuen seg og spiller videre.

1-0 til pause.

Etter pausen gjør ØHIL noen taktiske grep for å opprettholde flyt og tempoet i kampen. Hjemmelaget kommer til flere sjanser der blant annet Håvard kunne satt 2-0 i en stor sjanse. Men høyrevingen nektes nettkjenning av Røa sin sisteskanse. Senere kommer Sebastian innpå og man skulle tro han var på E6 så mange ganger han løp igjennom på høyre siden. I denne kampen er det verdt å nevne at vi hadde en vikar for vikar-målvakten. Tigeren Magnus, leverte halvveis ute i andre omgang en feberredning der det fort kunne stått 1-1. Senere kommer ØHIL til flere gode sjanser som kunne ha punktert kampen. Dette lyktes ikke hjemmelaget med. ØHIL hadde god kontroll resten av kampen.

Sluttresultat: 1-0.

Til slutt har jeg bedt hærfører/hovedtrener Fredrik kommentere kampen:

«For et amatørlag i 6. divisjon så var dette en svært profesjonell gjennomføring. Vi holdt på en relativt tidlig 1-0 ledelse hele kampen gjennom, samtidig som vi fortsatte å skape store sjanser og holde tett bakover. Vi slapp til kun én målsjanse. Dette klarte vi samtidig som snøen lavet ned og det var situasjoner som fort kunne endt i tumulter. ØHIL-gutta holdt hodet kaldt og humøret oppe – en gruppe som viser et godt samhold og som passer på hverandre. Oppsummert så var det en kamp der samtlige leverte en god kamp, både spillergruppe, startere, gamechangere og støtteapparat».

Til slutt ønsker gjengen på MSA å ønske damene masse lykke til i morgen lørdag, når de møter Røa på Røabanen. Måtte dere også vinne kampen om Lysaker-elven.