Forbedring! – Kampsammendrag ØHIL – Stabæk

Da serien var halvspilt, var det på tide med et nytt oppgjør mot Stabæk. Forrige oppgjør satt friskt i minne, og ingen hadde lyst til å tape 18-0 en gang til. ØHIL har fortsatt utviklingen gjennom hver eneste kamp, mens Stabæk hadde tapt de strake. Således var dette en kamp hvor alt i teorien kunne skje.

Stabæk går som vanlig ut i et høy tempo, og  etter 11 minutter leder de blå 3-0. Da synes ØHIL det får være nok for denne gangen, og legger ned en vanvittig innsats defensivt. Det er hjelper også at Simen Clausen i mål er påskrudd, og reddere flere 100% sjanser. På tribunen gikk snakket løst om hvor lenge denne mannen kan utelates fra landslaget! Når det defensive sitter godt, har det en tendens til å spre seg til det offensive spillet også. Lars Egil Kvitli sendte ØHIL tilbake i kampen med sesongens andre scoring. Et nydelig skudd fra 25 meter satt limt i vinkelen! ØHIL står av flere store Stabæk-sjanser, og en hel haug med cornere. Lagene går til pause med på stillingen 1-3.

I pausen er stemningen god i garderoben. 1-3 til pause er en liten seier i seg selv, samtidig som det åpner for en potensiell bombe resultatmessig om ballen spretter Hosles vei. Det er egentlig ikke all verdens å rette på i pausen, og en topp motivert gjeng entrer isen for andre omgang.

Omgangen er bare 2 minutter gammel nå Øyvind Ertvaag Gulbrandsen noterer seg for sin første scoring for sesongen! Etter et nydelig fremspill fra Johan Akselsen gjør Øyvind ingen feil fra spiss vinkel. Plutselig står det 2-3! ØHIL er frempå et par ganger, og har blant annet en ball som triller langs mållinjen uten at bandy-gudene sendte den i mål. Dessverre får Stabæk uttelling like etter, og øker ledelsen til 2-4. Det er tydelig at Stabæk har våknet etter pause. Heldigvis fortsetter Simen Clausen det fantastiske spillet han har vist hele sesongen, og redder flere 1 mot 1 situasjoner. Etter 85 minutter er stillingen «bare» 2-6. De siste fem minuttene putter Stabæk ytterligere 2 mål, og fastsetter sluttresultatet til 2-8.

2-8 er en enorm forbedring fra forrige oppgjør mot Stabæk. Vi henger mye mer med på farten, og klarer også å produsere sjanser og mål. Alt i alt en godkjent innsats.

Tre guttespillere gjorde sine debuter i Eliteserien for ØHIL denne kampen. Albert Bruu Sollien, Lucas Hansen Dahlen og Thomas Solberg Wiken

Ekstra stas var det at hele tre guttespillere gjorde sine debuter i Eliteserien for ØHIL denne kampen. Albert Bruu Sollien, Lucas Hansen Dahlen og Thomas Solberg Wiken kom alle direkte fra finalen i Snarøya-cup, og gjorde en mer enn godkjent innsats! Av alle som stod frem og tok ansvar i denne kampen, kommer samtlige av disse gutta høyt opp på listen, og det er liten tvil om hvorfor disse guttene spiller på aldersbestemte landslag. Det er godt å se at det gror også i lavere aldersavdelingen!