Klikk her for styresaksarbeid i ØHIL Bandy

BANDYSTYRET

EpostadresseØHIL bandy
LederAndreas W. Hertzenberg 415 22 405
ØkonomiAndreas Dehlie952 10 510
RekrutteringJon Erlend Dahlen481 68 309
Dugnader, salg av utstyr, inntekterMartin Rostrup975 35 337
AnleggsutvalgetErik Legernes406 01 200
Leder sportsligutvalg og representant i IUEivind Thorne918 32 121

Baner og anlegg

Ikke glem naturisbanene. Disse er det flest av og vann er som kjent kun is som venter på kulde! De store og små naturisbanene ligger som oftest gunstig plassert i lokalmiljøet, hvor man får et naturlig tilsig fra nabolaget av nyfikne barn og ungdommer på isparketten. Det er mye fokus på kunstis i bandymiljøet men husk at et ekte naturtalent også krever naturis! Vi i ØHIL må legge «sålen» før kommunen tar over og passer på isflaten vår. Unge og gamle har vaktskifter døgnet rundt når kulda kommer senhøsten. Da må vi ligge i beredskap og alle bandyfrelste kikker mer på termometeret enn på klokka. En egen kultur utviklet seg.

Det er digre vannslanger, sprukne som hele, traktor, gummistøvler, frosne hender og masse kaffe. Trøtte ungdommer på skolen dagen etter?  Javel,- men de lærer mye om det norske nasjonalordet dugnad. Den dugnadsbaserte og ekte amatørsporten bandy må ikke miste denne kulturen som skapte sterke røtter til klubbmiljøet. Alt må ikke være 100% tilrettelagt av de voksne.  Gi ungdommen ansvar!

Hoslebanen
Vår hovedbanen og der det meste av organisert aktivitet foregår, når det er is. Vi har egne ismaskin og forholdene er alltid på topp, når været tillater det.

Alle må ta ansvar for at alt utstyr flyttes ut av banen etter trening.
– Snøskraper skal låses inn i garasjen
– Mellomstore mål skal plasseres foran garasjeporten.
– Alle vant skal legges tilbake i vant trallen.

Det er svært viktig at vi holder banen ryddig, slik at kommunen kan brøyte og sprøyte hver morgen.

Eikelibanen

Vi er så heldige å ha to fine store naturisbaner i vårt området, banen ved Eikeli VGS blir islagt hver vinter av kommunen. Banen brukes primært av skolene rundt, men også til Idrettskolen, Bandyskolen og for uorganisert trening.

dsc_0024

Bærum Idrettspark

Dette er kommunens felles kunstisbane, som det leies ut treningstider til klubber som ikke har egen kunstis. Per i dag er det ØHIL, Hauger, og Haslum som deler på denne banen. De fleste kamper og treninger foregår her.

bipkunstis-1

Historie ØHIL Bandy

Det er lange tradisjoner i ØHIL Bandy. Bandy var den første idretten som ble et samarbeid mellom Øvrevoll BK og Hosle IL.
Hosle var en klubb som opprinnelig ble stiftet i 1947 og holdt til på Hosle i Bærum. I starten het klubben Grav og Voll IL og på 60-tallet ble dette endret til Bæring IL. På 80-tallet slo den seg sammen med Hosletoppen IL og det nye navnet ble Hosle IL som klubben inntil nylig var kjent under. Klubben drev med bandy, fotball, hopp, håndball og langrenn.

Øvrevoll Ballklubb ble stiftet 26. april 1955. I starten kalte man seg Øvrevollkameratene, men dette ble etter hvert endret til Øvrevoll BK. Klubbens aktivitet foregikk opprinnelig på parkeringsplassen ved Øvrevoll Galoppbane, men fra tidlig på 1960-tallet brukte man Jarmyra, der et klubbhus ble åpnet i 1968. Klubben drev med fotball fra starten og tok opp bandy i 1960 – anført av Eigil Dahl og Svein Wiel Jørgensen.
I 1990 ble bandyavdelingene i Øvrevoll BK og Hosle IL slått sammen til Øvrevoll Hosle av Arne Christoffersen, Petter Mortvedt og Petter Conradi. Samarbeidet førte til sterk vekst utover i 90-årene, med naturisbanen på Hosle og kunstisen på Rud/Hauger som sentrum for driften.

I bandy har Øvrevoll Hosle ett NM-gull i småguttklassen (99), fem i gutteklassen (72, 99, 00, 01 og 07) og fire ettmålstap i NM-finaler for junior. A-laget spilte i eliteserien i 1980, 2005 og 2006. De sist nevnte årene var laget ledet av Petter Mortvedt, som hadde vært lagleder for en guttegjeng gjennom hele deres oppvekst. Det var en stor begivenhet med opprykk til Eliteserien i 2003/2004 sesongen, det ble fornyet eliteseriekontrakt sesongen 2004/2005. Laget fikk fornyet kontrakt i eliteserien, men etter interne uenigheter ble det besluttet å trekke laget før 2007 sesongen.  Laget begynte dermed i 2.divisjon og rykket direkte opp til 1.divisjon etter en sesong. A-laget lå i flere år i toppen av 1. divisjon uten å ta steget opp i eliteserien igjen, med mange av de samme spillerne, en stor og god vennegjeng. Sesongen 2019/2020 var det igjen tid for spill i den øverste divisjonen. Det ble en lærerik og krevende sesong og laget klarte dessverre ikke beholde plassen.

Øvrevoll Hosle ble i 2001, for tredje år på rad tildelt Aftenpostens Pokal på herrefinalen som landets beste junioravdeling i bandy. Aftenposten innstiftet prisen ifm forbundets 75-års jubileum i 1995 etter en idé av nå avdøde journalist Brynjulf Nygård. Aftenpostens Pokal ble delt ut til den klubb som i løpet av året har utvist størst bredde og topp, etter et poengsystem, i aldersbestemte NM-klasser. Aftenpostens journalist Arne Hole kunne dele ut prisen til daværende leder av bandyavdelingen, Petter Conradi på bandyfinale 2001 til tross for at poengene fra juniorklassen, hvor vi skulle ut i finale, enda ikke var talt inn.

Ved å spille bandy i ØHIL, blir du tatt vare på. Enten du vil satse for å bli en proff bandyspiller eller om du bare vil spille for å ha det gøy. Bandy gruppe i ØHIL er et levende bevis på klubbens visjon om at man skal ha med flest mulig, lengst mulig – fordi det er gøy!