G19-1 med tap i første treningskamp

G19 spilte lørdag årets første treningskamp mot Frigg på Ferd arena. Det endte med tap 1-3 for ØHIL mot laget som i fjord ble nr. 3 i 1. divisjon.

Det ble en sjansefattig 1. omgang på Hosle hvor ingen av lagene helt klarte å skape de store farlighetene. Frigg hadde ballen mest, men ØHIL hadde god kontroll defensivt og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

2. omgang viste seg å bli noe helt annet med mye sjanser og scoringer til begge lag. ØHIL tok ledelsen etter 59 minutter ved David Brandsæter etter at et frispark fra Kasper Schaug-Pettersen gikk i muren og landet i feltet til Frigg, etter litt klabb og babb landet ballen i beina på Brandsæter som satte den i mål fra ca. 10 meter.

Ledelsen skulle dessverre for hjemmelaget ikke holde lenge da det kun gikk 2 minutter før Frigg utlignet til 1-1 på et straffespark. Nå kom både sjanser og mål tett og etter 68 min scoret Frigg kampens tredje mål på kun ni minutter og gikk opp en 2-1 ledelse. Målet kom etter korridor frispark som Frigg først setter i stolpen, ØHIL får ikke klarert ballen ordentlig og Frigg vinner den igjen inne i 16 meteren og tar ledelsen. Kampens siste mål kom i det 75 min etter en corner hvor Frigg nok en gang er litt råere i duellen i boksen og økte ledelsen til 3-1 som også ble sluttresultatet.

Hovedtrener Geir Harald Smith (GH) var fornøyd med kampen:

– Det er mye bra i dag og det er gøy å se at vi matcher et godt 1.div lag på den måten som vi gjør. Vi får ikke til alt vi prøver på i det offensive spillet, men er stabile bakover og slipper ikke inn mål i åpent spill. Det at målene i mot kommer etter tre dødballer bekymrer meg heller ikke veldig da vi nesten ikke slapp inn mål på den måten i fjor så det tror jeg bare går på at vi er litt rustne. Jeg synes absolutt dette er en kamp å bygge videre på og vi skal fortsette å jobbe for å komme opp på et enda høyere nivå enn det vi viser i dag.

ØHIL – Frigg 1-3 (0-0)