Knepent tap mot Avaldsnes

Det var et heltent ØHIL-lag som reiste til Haugesund for å møte Avaldsnes/FKH i helgen. Damelaget ankom på lørdagen, og overnattet i sentrum. ØHIL Ultras var på plass allerede på fredag. Haugesund Sparebank Arena badet i sol, og alt for lag til rette for en strålende fotballkamp på søndagen.

Det var gjestene fra Bærum som kom best ut av startblokkene og skapte flere sjanser og avslutninger enn hjemmelaget i første omgang.

Fem minutter før pause var det dagens spiss, Mari Løyland Vassanyi, som klarte å bryte en pasning fra Avaldsnes-keeperen. «Blokkeringen» til Løyland gikk rett i mål og ØHIL gikk til pause med en ettmåls-ledelse.

I andre omgang klarte hjemmelaget å kjempe seg inn i kampen. Etter 65 minutter utlignet Avaldsnes til 1-1 ved Solfrid Bråthen. Kampen snudde mer og mer i favør hjemmelaget og etter 80 minutter var det Ida Natvik som fikk æren av å sette inn seiersmålet 2-1.

En knust ØHIL-gjeng måtte innse at Avaldsnes stakk av med seieren og passerte ØHIL på tabellen. Frontledd-spiller Kristin Haugstad oppsummerte kampen slik:

– Vi spilte en god 1. omgang, sto godt sammen og hadde mange gode forsøk i det offensive spillet. I andre omgang mister vi litt tak på kampen – og blir nok litt stressa av at Avaldsnes får et mål. Vi klarer ikke å sette sjansene vi kommer til, og må øve også øve på å stå løpet helt ut. Kjempe-kjedelig resultat da vi var det bedre laget, men vi må ta med oss det tidvis gode spillet og fremgangen vi gjør.

Nå venter en kampfri helg før AAFK Fortuna kommer til Hoslebanen søndag 26. mai kl. 15:00 – som en avslutningsfest på årets store barnecup på Hosle, nemlig EatMoveSleep cup.