MSA med seier mot Rundtom FK

Etter forrige helgs sterke 3-3 resultat borte mot en av 5. divisjons-favorittene i Oslo, Nesodden, var det klart for treningskamp hjemme på Ferd Arena. Denne gangen skulle ØHIL møte 5. divisjonsklubben, Rundtom FK, fra Buskerud.

1. omgang

Det var en rolig start på lørdagens kamp for begge lagene i solskinnet på Ferd Arena. Det skjedde lite før ØHIL etter ti minutter tok ledelsen ved Isak Elamari. Målet kom etter at Elamari pukket opp en klaring fra en Rundtom-forsvarer og dro seg inn mot mål. Vi mistenker at det var et lite sleivspark ettersom det så ut som at Elamari forsøkte på å slå et innlegg, men ballen endte i mål bak en utspilt keeper.

Kun syv minutter senere kom utligningen da ØHIL mistet ballen i et forsøk på å spille seg ut bakfra og gjestene fra Drammen kunne utligne til 1-1. Etter dette skjedde det lite i resten av omgangen. ØHIL hadde god kontroll defensivt, men klarte ikke å skape de store farlighetene da det ofte ble en litt for upresis siste- eller nest-siste pasning. Gjestene klarte heller ikke skape flere sjanser og lagene gikk til pause på stillingen 1-1 etter en noe kjedelig omgang.

2. omgang

Åpningen av andre omgang var mer underholdene og det skulle ikke gå mange minuttene før hjemmelaget tok ledelsen. En lang ball i bakrommet fra Marton Grødem fant Carl Magnus Kanden som var sikkerheten selv alene med keeper og satte inn 2-1. Nå var ØHIL ordentlig på hugget og skapte flere store sjanser, og det var meget fortjent da Kristoffer Lundquist satte inn 3-1 scoringen etter 66 minutter. Det var Lundquist sin tredje scoring på kun to kamper for ØHIL, og den teknisk gode midtbanespilleren har fått en pangstart i ØHIL-trøya.

Etter å ha dominert de første 20 minuttene av omgangen slapp hjemmelaget seg noe ned og inviterte Rundtom inn i kampen igjen etter 72 minutter – da ingen klarer å ta ballen fra en Rundtom-spiller. Rundtom-spillere krangler med seg ballen over 20 meter og holder på å miste den flere ganger, men det ender med scoring, et unødvendig baklengsmål for ØHIL. Etter Rundtom sin utligning skjer det ikke stort foran noen av målene og hjemmelaget drar i land en fortjent seier.

Trener GH oppsummerer kampen på denne måten:

– Igjen er vi godt organisert og slipper til lite i åpent spill noe som er veldig gledelig for feilene vi gjør som fører til baklengsmålene kommer til å forsvinne med mer kamptrening. Vi gjør veldig mye bra på offensive overganger spesielt i 2. omgang. I grunnspillet vårt er det fortsatt mye å gå på, vi er veldig utålmodige på siste tredje del, og spiller altfor mye på den første bevegelsen og forsøker å tvinge gjennom ting. Jeg savner at vi klarer å styre kampen mer med ball, men vi har god tid på oss til å jobbe med det i ukene frem til seriestart og vi har flere kamper og øve på før det skal deles ut noe poeng. Vi har fått en god start på treningskampene og gjør mye bra som vi skal ta med oss videre.