SUPERLAGET: Kvinner Senior C (KSC / "Superlaget) jubler over seier mot Oppsal. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

ØHIL Fotballs Julekalender 2021: Luke 8


I voksenfotballen i ØHIL har vi et herrelag i 6. div (rykket ned fra 5. div i år), og to damelag i 1. og 2. div som nå er en del av ØHIL Toppfotball. I tillegg til disse har vi et dyktig damelag i 3. div og flere veteran- herre og damelag i aldersklassene over senior. På herresiden har vi hele 60 (!) veteranspillere under ledelse av den meget dyktige Terje Jansen. Vi har gitt han den magiske julekalender-pennen. Take it away, Terje:

ØHIL har hatt en stor og aktiv veterangruppe (menn) siden etableringen av den nye klubben i 2007. I år har den også vokst betydelig. Det er gledelig at vi har fått et bra påfyll fra de «yngre» rekker. I dag teller gruppen ca. 60 aktive spillere i aldersgruppen 40-70 år. Det er helt klart et godt tilbud for fotballinteresserte voksne menn 🙂

Vi har hatt 2 treninger i uka – i tillegg til kamper i kampsesongen. Endelig fikk vi spille kamper igjen da det ble en enkeltserie avviklet i høst. ØHIL har lag i alle veteranklasser: M40, M48 og M55 og alle lag hadde gode resultater. M48 vant 2. divisjon og er igjen i øverste divisjonen neste år. M40 og M55 plasserte seg begge på øvre halvdel av tabellen i 1. divisjon. 

I og med at det er såpass stort spenn i aldersgruppen og fotballferdigheter så deler vi gjerne treningsgruppen i to – Ivrig og Gøy. Da får alle et godt og utfordrende treningstilbud. Typisk er det 20-25 spillere på hver trening.


Ved siden av trening og kamp møtes vi også noen ganger i året for sosiale aktiviteter. Her er høydepunktet sesongavslutning med turnering på Ferd Arena etterfulgt av en god middag på Bekkestua. I tillegg arrangerer vi en årlig fotballtur til en by i Europa hvor vi ser på en god fotballkamp, har trening og selvfølgelig god mat og drikke. Byer vi har besøkt inkluderer blant annet Barcelona, München, Lisboa, Manchester, Glasgow, Amsterdam, Madrid og Berlin. Vi håper at det igjen vil bli mulig å komme oss ut – etter to år med kanselleringer pga. pandemien.

Stort sett alle i gruppen har spilt fotball i yngre alder og veldig mange har (og er fortsatt) tillitsvalgte i ØHIL. Enten som trenere og lagleder, men også som styremedlemmer i klubben og fotballgruppa. Et ønske for fremtiden er at det kan bli etablert et old boys lag i ØHIL for å sikre rekrutteringen til gruppen. 

Terje Jansen
Årgangsansvarlig menn veteran

I veteranfotballen har vi også bra damelag under ledelse av Nina Hønnåshagen.

Mangeårig ØHIL-legende Dag Horn leder Superlaget i 3. divisjon og har sendt oss følgende bidrag:

3 div kvinner, «Superlaget» eller KFU(kvinner ferdig utvikla) lever i beste velgående. Rutinerte damer ispedd enkelte yngre jenter, har gjennomført en kanonsesong. Det ble øvre del av tabellen (5) etter at vi lenge lå an til bronse. Dette er bare imponerende begrenset treningsmengde tatt i betraktning, og også graviditeter, jobbreiser, familiebursdager m.m. De fleste av jentene har vært med på a lagets reise oppover i seriesystemet. Vi gratulerer det nåværende a laget med en super sesong som nesten gikk hele veien. Superlaget håper på en ny pangsesong neste år og tar gjerne imot yngre/eldre stjerner som ønsker fortsatt å spille fotball på et bra nivå. Vi ønsker alle en fin adventstid og en riktig god jul.

Hilsen
Dag

POPULÆR MANN: Dag Horn ER ØHIL Fotball. Vi har mistet tellingen over antall år han har vært trener, men vi vet sikkert at han har vært med å vinne flere av Norway Cup-pokalene bak garderobene og disse er datert flere tiår.

Vi ønsker superlaget, 7er-kvinner og hele veteranarmeen til Terje Jansen en riktig god jul og et godt nyttår! Kanskje får vi mer om de andre seniorlagene senere i Julekalenderen – følg med!