ØHIL Fotballs Julekalender: Luke 6


I ØHIL Fotball driver vi med toppfotball. I KEA (Kvinner Elite A, vårt a-lag) sin intense jakt på et etterlengtet opprykk til toppserien har vi med vårt «toppfotball-stempel» fått midler fra Norsk Toppfotballsenter til å ansette en utviklingsansvarlig. Vi er takknemlige for at det ble Zeid Saleh!

Sportslig leder Bjørn Frode Strand beskriver ansettelsen slik:

Et av NFFs flere strategiske tiltak for å komme til og gjøre det i mesterskap for Norges kvinnelandslag er å sikre best mulig kvalitet i våre fremste utviklingsmiljøer. I 2019 ble tolv klubber i de to øverste divisjonene på kvinnesiden utvalgt som kraftsentre og fikk midler til å lønne en utviklingsansvarlig i tre år. ØHIL var en av disse utvalgte. Av mange søkere ble Zeid valgt som utviklingsansvarlig for ØHIL Fotball kvinner.

ØHIL har drevet bra på jentesiden i mange år. Zeid har tatt med det beste fra det som har vært, og har i tillegg kommet med noe nytt som løfter oss enda mer. Siden NFF finansierer stillingen, så medfører også tydelige krav til innholdet i stillingsinstruksen. Den skal være rettet mot de aller fremste spillerne i hvert kull. I møter med NFF om hvordan det går med jobben, så er et overordnet spørsmål «hvordan kan arbeidet ditt løfte Norges kvinnelandslag til å komme til mesterskap?».

Helt konkret leder Zeid alt utviklingsarbeidet fra 13 år til Kvinner Elite U (KEU) og overgangen inn mot Kvinner Elite A (KEA).

Zeid bryr seg imidlertid om hele klubben, men vi må være disiplinerte å følge den stillingsinstruksen som NFF har definert og dermed prioritere tydelig.

FORNØYD SPORTSLIG LEDER: Bjørn Frode Strand er veldig fornøyd med å ha med Zeid Saleh i teamet.

Navn: Zeid Saleh
Alder: Langt under 30
Sivilstatus: Lykkelig gift. Vår eneste på fulltid i fotballen med giftering!
Spillererfaring: Vardal IF, Gjøvik-Lyn, Raufoss og Vind.
Trenererfaring: Vind IL (6,5 år), NFF Indre Østland og ØHIL.

Hvorfor ØHIL inn i 2021-sesongen, Zeid?

Jeg ønsker å hele tiden utvikle meg som menneske og som trener, gjennom det første året mitt i ØHIL har jeg fått muligheten til nettopp det sammen med fantastiske mennesker rundt meg, både ansatte, frivillige og ikke minst spillerne. Det er et miljø som passer meg veldig bra, det blir stilt høye krav og gitt utfordringer, men med god støtte. Jeg gleder meg veldig til en ny sesong!

Mekker du noen funfacts til oss, Zeid?

– Lærte å svømme for 3 år siden
– Spiser utrolig sakte
– Digger julekalendere på tv
– Får strekk bare jeg ser en fotball
– Spiser vannmelon med brød (veldig godt!!)
– Født i Irak, flyttet til Norge i 2001

Selv om vi må avkrefte at vannmelon med brød smaker «veldig godt!!» er vi veldig glade for at Zeid blir med videre hos oss i The Fordi-det-er-gøy’s! Ikke bare leverer han på veldig høyt sportslig nivå, han er også en knakenes bra fyr som bryr seg om at alle har det bra.

#ZeidSaleh2021