ØHIL seiret i den siste hjemmekampen

Alt var lagt til rette for nok en spennende kamp i 1. divisjon-grunnspillet da Medkila gjestet Ferd Arena Hosle på søndag. Med to runder igjen var det ingen rom for poengtap for noen av lagene. ØHIL kjemper om en topp 2-plassering og play off til Toppserien, mens gjestene fra Nord kjemper om å overleve i divisjonen.

ØHILs hovedtrener Kjølv Eidhammer var fornøyd med det hjemmelaget presterte:

Etter værutfordringene i Harstad søndag ble det klart for kamp mot Medkila tidlig mandag ettermiddag.

Vi var godt forberedt på Medkila og gledet oss til kamp. Mandagens 11-er var den yngste vi har stilt på mange år, dvs en snittalder på 19,5 år.

Spennende å se Tuva (f. 2007) og Jenny (f. 2005) fra start, og begge klarte seg med bravur.

Tuva Sagen. Originalfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
Jenny Fredhall. Foto: Foto-Expressen AS / AFK Asker Skiklubb Fotball Kvinner på Facebook.

Vi tok tak i kampen og kontrollerte det meste. Vi produserer bra med sjanser, men slet litt med effektiviteten. 1-0 kommer etter at vi har skapt flere store sjanser. Malene kommer på er godt løp inn i boks, serverer Josh perfekt foran mål. Vi leder fortjent til pause, men det kunne og burde vært flere mål.

Vi blir enige i pausen om å trykke på videre og 2 .omgang blir som den første. Vi bytter oss litt yngre i pausen, men jentene står godt opp selv om erfaringen ikke er all verden.

2-0 kommer etter en god overgang, der Ida sette et strålende skudd fra ca. 20 meter etter en klarering fra Medkila. Vi fortsetter å skape sjanser, men 3-0 kommer ikke før det nærmer seg 90 minutter. Synne slår en perfekt corner som Josh stanger inn. Vi takker dommere og Medkila for kampen, og vi ønsker den skadde Medkilaspilleren god bedring.

Høydepunkter – YouTube-kanalen «Toppserien»

En god gjennomføring av oss, der vi ligner mer på slik vi ønsker å fremstå. Vi har fortsatt en del å justere, men vi tror vi skal klare å bite godt fra oss uansett sluttspill denne høsten.

Vi henger med i kampen om topp-2 med en kamp igjen. Neste søndag går turen til en tøff bortekamp i Kyrksæterøra. Med tanke på posisjon inn mot siste serierunde, så har vi en svakere målforskjell, så vi trenger mest sannsynlig hjelp for å kunne være aktuelle for Toppseriens kvalifiseringsliga. Men, vi skal gjøre vårt beste for å pushe konkurrentene våre.

Kaptein og dobbel-målscorer, Joshualyn Favour Reeves, var også fornøyd med hjemmelagets prestasjoner. – Det var en solid kamp av oss der vi hadde full kontroll egentlig. Vi scorer tre fine mål, og skaper godt med sjanser til å sette flere, mener kapteinen før hun avslutter; – Bakover er vi også solide og slipper ikke til noen farligheter. Det var en positiv respons fra gjengen, og noe vi må ta med oss videre.

TIL2020, Åsane og ØHIL står med 36 poeng før siste runde av grunnspillet. Kun to lag kan stikke av med play off-plasser. ØHIL ligger dårligst an med tanke på målforskjell og bør vinne siste kamp borte mot KIL/Hemne- samt få hjelp fra de øvrige konkurrentenes motstandere. Åsane møter AAFK Fortuna og TIL2020 møter Medkila. Alt avgjøres på søndag – følg med!