TO MÅL: Joshualyn Favour Reeves (bildet) scoret to mål i gårsdagens NM-thriller på Ferd Arena Hosle. Foto: Andreas Kristoffer Berge / kvinneidrett.no

ØHIL videre til 3. runde i NM


Det var knyttet stor spenning til onsdagen NM-kamp på Ferd Arena Hosle da ØHIL gjestet Hønefoss BK til andre runde av årets norgesmesterskap. Historisk sett har disse oppgjøre vært både spennende og målrike. Onsdagens oppgjør ble intet unntak.

«Nabooppgjør» i NM mot HBK var kveldens oppgave. Kampene mot HBK pleier å være underholdende på Hosle, så også denne kvelden. Begge lag gjør noen endringer i sine 11-ere (fem endringer hos oss) fra forrige serierunde, men det var to slagkraftige lag som var på banen klare for cup, åpner Kjølv Eidhammer, hjemmelagets hovedtrener.

SYV PÅ RAD: Hovedtrener Kjølv Eidhammer (bildet) har god grunn til å smile. Damelaget står med fem seire på rad i serien og syv seire på rad inkludert NM. Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Hjemmelaget startet godt og etter litt «frem-og-tilbake» var det ØHIL som scoret kveldens første mål ved Oda Edvartsen.

– Kampen åpner godt for vår del. Vi tar tak i ballen og kontrollerer spillet. HBK blir spilt lave, men vi klarer ikke helt å bryte gjennom HBKs bakre 5-er. De gangene vi lykkes å vende spillet hurtig, eller bruke bakrommet godt nok fører til noen halvsjanser. HBK er mer med i kampen og i de periodene de har initiativ skaper de også noen halvsjanser. I en periode der HBK har litt initiativ får vi et gunstig brudd sentralt i banen. Ballen går hurtig i lengderetning og en rettvendt Ingrid (Vangen) utfordrer forsvarsspillerne, er tålmodig i valget og setter opp Oda (Edvartsen)1v1. Det løser Oda forbilledlig og setter inn 1-0 med venstreslegga, begynner trener Eidhammer, før han fortsetter:

– Vi var ikke lenge i paradis. HBK tar umiddelbart tak i ballen og etablerer et trykk på oss. Vi er ikke helt oppe i 1v1 situasjonene, og vi lager dessverre et straffespark. 1-1 settes inn og vi er like langt til pause. HBK definerer denne omgangen som tilnærmet årsbeste for sin del, mens vi tenker at vi har enda noen knepp til med tanke på presisjon og prestasjon.

KAPTEIN: Hanna Rake Ellingsen (bildet) var ØHILs kaptein i NM-kampen mot HBK. Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Målrikt i andre omgang

Som de fleste kampene mellom ØHIL og Hønefoss på Hosle ble andre omgang en thriller begge lagene byttet på å lede kampen.

Det blir justert litt i pausen og Kristin (Gumaer) erstattet Oda på kanten. Andre omgang åpnet med litt stillingskrig, men HBK klarer etter ti minutter å komme seg rundt på kanten til et innlegg i boks. Dette ender i 1-2. Her er det flere situasjoner vi kunne løst på annet vis. Vi samler oss og jobber godt videre. Etter 60 minutter bytter Ingrid Vangen og Ella Opkvitne med Ida Hasselgård og Josh (Favour Reeves). Dette skulle vise seg å være gode bytter. I det 61. minutt slår Anja (Avdal) et godt innlegg mot Josh i boks. Josh er aggressiv og presser HBKs kaptein til å heade inn 2-2 i eget mål.

Det tok ikke lang tid før målene fortsatte å renne inn på Ferd Arena Hosle.

– Avspark tas og vi vinner en lang pasning fra HBK. Mia (Merlid) spiller opp Kristin som flikker til Mari (Løyland). Mari spiller Ida (Hasselgård) i medløp som igjen finner Josh bredt i banen. Josh tar ballen med seg inn i banen, lader kanonen og skrur den fint i keepers lengste hjørne til 3-2. Kampen var snudd. Etter det kontrollerer vi omgangen, fastslår trener Eidhammer og fortsetter:

– I det 77. minutt setter HBK inn 3-3 etter en feilpasning på vår halvdel. Celine (Larsen) kommer inn siste 15. minutter. Vi trykker på for seiersmålet, og i det 86. minutt tar Anja et hurtig frispark til Ida H, hun spiller Celine i et minimalt bakrom. Celine «graver» fram et innlegg til Josh som setter inn 4-3. Kampen ender med seier og videre avansement.

GRUNN TIL Å JUBLE: ØHIL Toppfotball har mye å juble for om dagen. Her fra borteseieren mot Klepp. Foto: Alexander Larsen / Norske Fotballkvinner

Førstkommende søndag er det serieledere Åsane som kommer til Ferd Arena Hosle. Eidhammer tror på god motstand fra Bergen:

– Vi håper på en god referansekamp på Hosle i neste runde. Vi viser en god arbeidsmoral og vinnervilje. Syv strake seire er ikke hverdagskost for ØHL. Vi er gode når vi er gode, men vi tar ingenting for gitt. Hardt arbeid må alltid ligge i bunn. Når det er på plass hos gode fotballspillere pleier prestasjonene også å bli gode. Vi takker HBK og dommerteamet for kampen. Alltid fullt «trøkk» når vi møtes.

ØHIL – Åsane, søndag kl. 15:00 på Ferd Arena Hosle!