Sølves roller i 2021

Sølve Kristoffer Sanden Espedal (25) fra Sandnes startet i ØHIL 1.september 2020, og i løpet av fire måneder har han fått flere store ansvarsområder i ØHIL Fotball.

Da Sølve ble ansatt hadde vi ikke klart for oss oppgavene som var mest aktuelle i 2021. Utover høsten økte arbeidsoppgavene, og fra 1.januar er Sølve oppe i en 70 % stilling.

Rollen til Sølve i 2021 er:

  • – Trener J2005 7’er
  • – Trener G2008 med Håvard og Erlend
  • – Årgangsleder og akademitrener for G2009
  • – Trener for andre akademi- og SFO-økter

Sølve har spilt for Riska Fotballklubb, den lokale klubben på Hommersåk. Sølve var trener for juniorlaget til Riska, samtidig som han selv holdt junioralder. Han var også nestleder i styret som 19-åring. Sølve var altså svært tidlig i gang med krevende trener- og lederroller.

Sølve tok sin bachelor i trenerrollen fotball på Elverum, på samme sted som vår hovedtrener på a-lag herrer, Felix Kristiansen, tok sin bachelor. Under studiet jobbet Sølve som trener for Elverum, både på G15 og på akademiet. Lærere og trenere i Elverum var fulle av lovord om denne sindige og artige karen fra Sandnes.

FORNØYD: Bjørn Frode Strand er meget fornøyd med signeringen av Sølve.

Vi sjekket flere referanser fra ulike miljøer, og etter noen runder fikk Sølve tilbud om jobben. I konkurranse med andre klubber valgte Sølve ØHIL, og det er vi svært glade for, sier sportslig leder Bjørn Frode Strand.

Sølve viste veldig fort at han passet godt inn i ØHIL, og på grunn av de gode opplevelsene vi fikk av han tidlig, så fikk han nye muligheter veldig raskt, fortsetter Bjørn Frode.

Nå studerer Sølve antikk på Universitetet i Oslo, men bruker den meste av tiden sin på ØHIL.

-Hvorfor valgte du ØHIL, Sølve?

Jeg valgte ØHIL, fordi jeg så det var en klubb som var godt drevet og som samtidig jobber med å utvikle seg enda mer. Det er mange kompetente folk i klubben jeg kan lære mye av. Det er også en av Norges største fotballklubber i medlemmer, så jeg visste at jeg kom til å få muligheten til å påvirke mange barn og ungdommer i denne klubben, noe som er viktig for meg.

Jeg har også snakket med en del folk i fotballmiljøet utenfor ØHIL, og de bekreftet at ØHIL er en godt drevet klubb som kommer til å ta ytterlige steg i fremtiden, og jeg vil være med på denne reisen.

-Hvordan har starten vært, Sølve?

De første månedene i klubben har vært bra, jeg har blitt tatt godt imot av alle i klubben og merker at det er et godt miljø og vær en del av. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

ØHIL Fotball er svært glade for å ha fått Sølve til oss!