Et billig straffespark, et nydelig frispark og et god Lynlag satte ØHIL-gutter på plass.

Våre beste menn fikk det tøft mot et sterkt Lynlag. Det positive er at de viser styrke og kommer seg tilbake i kampen i andre omgang.

Etter to gode prestasjoner i de første rundene mot Heming og Furuset, ventet Lyn Toppfotball 2 på hjemmebane denne uken.

Vi forventet tøff motstand og at vi måtte jobbe hardt for å få poeng fra denne kampen.

Lyn møter mannsterke til kamp denne tirsdagen, med to trenere og selveste MR. Walstad (Sjefen sjæl) på sidenlinjen.
Kampen starter med at Lyn har en del ball og vi kommer på overganger. Vi er i nærheten av å skape noe, men blir også presset godt tilbake av gode Lynspillere.

Allerede etter 7 minutter må vi gjøre kampens første bytte, Sander blir taklet stygt av en Lynspiller og må ut. Hendelsen resulterer i frispark og gult kort, noe som er helt fortjent. Heldigvis for oss, så har vi gode spillere på benken og Sebastian Christensen tar plassen på backen.

Etter 13 minutter går en Lynspiller ned i feltet og dommer peker på straffemerket. Dette var av den billige sorten og et slag i tryne for våre gutter. Lyns A-lagsspiller og venstre back/stopper Bjarte Hovland setter den sikkert i mål.

Etter dette går luften litt ut av våre egne gutter, og vi sliter med å komme opp i presset. Lyn får ha mye ball, og vi skaper noen farligheten på overgang. Etter 20 minutter kommer Marcus Sæther i løpsduell mot en Lynstopper, han kommer foran og en mot en med keeper. Avslutningen går rett på mål, men en god Lyn-keeper avverger.

27 minutter: Lyn spiller ball i hatt med hele ØHIL laget og kommer tilslutt alene med Simen. De setter den sikkert i mål og stillingen er 0-2. Dette er også stillingen til pause.

I pausen er vi helt klare på at det er mulig å score mål på Lyn, og går ut med tanke om at det er mulig å få med seg poeng fra denne kampen.

I andre omgang fortsetter Lyn å trille ball, men vi har bedre kontroll og skaper flere sjanser enn i første omgang. Til tross for dette er det Lyn som scorer først.

Lyn får frispark på 25 meter, og Adil Zahid stiller seg opp med ballen. Dette frisparket får selveste Messi til å se ut som en skolegutt. Ballen skrus over muren og høyre hjørne. Dette var bare helt nydelig.

Bare noen minutter sener står det 0-4. Lyn vinner ballen høyt i banen og Zahid skyter mot Simen er på halvdistanse, ballen går over vår keeper og i mål.

Etter dette tar vi over mer og mer. Vi skaper flere sjanser og Lyn begynner å slurve i oppbygging av eget spill.

I det 63 minutt vinner vi ballen på Lyns halvdel og pasningen går i bakrom til Marcus som denne gang banker ballen i mål bak en utspilt Lyn-keeper. 1-4

Vi fortsetter å spille og legge press på Lyn, og har flere sjanse til å score. Men det går hele 20 minutter før mål nummer to kommer. Igjen blir Marcus spilt gjennom i bakrom, og igjen overlister han keeper. 2-4, og vi øyner håpet. Lyn-laget har fått skjelven og vi presser på.

I sluttminuttene setter vi opp en stopper for å forsøke å redde poeng, dette resulterer i at Lyn kontrer inn 5-3 og setter den endelige spikeren i kisten.

Status etter tre kamper er 0 poeng, men vi fortviler ikke. Vi har prestert godt i to kamper og litt dårligere denne uken. Klarer vi å heve nivået til neste uke, så er alle muligheter for poeng til stede. Det er en bratt ledningskurve for våre gutter, og vi lærer noe nytt hver uke.

Neste uke venter Romsås, og nye muligheter for poeng.