Heia ØHIL

Klubben er positiv til elitesatsing

Åpent klubbmøte er positive til elitesatsing

Onsdag 3 april hadde bandygruppen invitert til åpent klubbmøte om en mulig eliteseriesatsing i Øvrevoll Hosle IL. Invitasjon var sendt ut på epost til alle i ØHIL Bandy, samt publisert på facebook.

Hvem er klubben? Hva mener klubben? Det er spørsmål vi ofte hører. Klubben er de menneskene som engasjerer seg og møter opp der idrett blir diskutert og bestemt. Det kan være på årsmøter, infomøter, styremøte og i de ulike utvalgene. Klubben er menneskene. Denne kvelden var klubben rundt 20 personer som deltok på møte. Idrettskoordinator var representert fra administrasjonen, dessverre var det ingen fra hovedstyret som deltok. Bandystyret var til stedet med 4 av 6 medlemmer og i tillegg var det personer som har fulgt ØHIL bandy, A-laget og klubben generelt i mange år.

Vi gikk igjennom en presentasjon som viste de forskjeller og utfordringer som ligger i å skape et elitelag i ØHIL. I tillegg til nåværende status på spillergruppen. Dette ledet inn til ulike diskusjoner og belysninger i saken. Stemningen gjennom hele møte var god, og innstillingen fra alle fremmøte var det eliteserie satsning i bandy er en mulighet ØHIL bør gripe!

Klubbmøte var positivt! A-laget har støtte for å lage en elitesatsing. Målet bør være å etablere et lag som holder seg i eliten og kan «flytte hjem» til Hoslebanen når kunstisen forhåpentligvis er klar til sesongen 2021/2022. Noen viktige premisser som ble tatt opp:

  • Elitesatsing skal ikke gå på bekostning av annen rekruttering, bredde eller aktivitet i ØHIL Bandy
  • Elitesatsing må forutsette en grunntropp som virkelig ønsker å være med
  • Elitesatsing må ha et langsikt perspektiv på at ØHIL skal etableres som en eliteklubb. Selv om det vil være tøffe sportslige sesonger i starten
  • Økonomien til eliteserielaget må holdes separat og minimum gå i 0
  • Elitesatsingen skal skje i tett samarbeid med klubbutvikling i ØHIL Bandy, det skal ikke være et eget prosjekt, men krever god samhandling med resten av gruppen
  • Elitesatsingen skal være et «lokalt» prosjekt, hvor ØHIL spillere skal dominere spillertroppen
  • Bandystyret skal vedta sportslig planer og prinsipper for eliteserielaget.

Arbeidet fortsetter nå med å sikre en spillergruppe, en administrativ gruppe og økonomi. Dette må på plass for at vi skal kunne spille i eliteserien.