Topp 3 unnagjort – Kampsammendrag Stabæk – ØHIL

Etter to tøffe møter mot Drammen og Solberg, henholdsvis nr. 3 og 2 i fjorårets eliteserie, var det søndag tid for å møte Norges beste bandylag de siste 10 årene. Siden 2010 har Stabæk vunnet 7 NM-finaler, og det syntes på banen.

Allerede etter 50 sekunder satte Stabæk sitt første mål, og første omgang bar preg av at dette var landslagsspillere mot småbarnsforeldre og studenter. I løpet av de første 45 hadde Stabæk satt 12-0 på tavlen. En del personlige feil fra ØHIL gjør ikke oppgaven enklere, men det er klart at de blå fra Stabekk har et vanvittig godt bandylag.

Defensiv corner begynner å sitte bra

I pausen blir det fokusert på å unngå personlige feil og å holde motivasjonen oppe. Når det røyner på handler det om å finne glede i de små tingene, som at defensiv corner fungerer bra, og at vi tidvis har muligheter til å score vi også.

Steven Russell gjorde «comeback», riktignok som lagleder

I andre omgang, som mot Drammen og Solberg, er det et annet ØHIL lag som kommer på isen. Kommunikasjonen er mye bedre, alle yter 5% bedre, og man er mer kontante. Stabæk bruker 20 minutter på å score omgangens to første, noe som vi må ta med oss videre som et lite lysglimt i kampen. Sluttresultatet viser 18-0, men «kun» 6-0 i andre omgang.

I garderoben etter match er det klart at ingen synes det er veldig morsomt å avslutte helgen med et 18-målstap, men man klarer likevel å finne positive aspekter man kan jobbe videre med. Igjen gjør guttekeeper Simen Bøch Høyer et solid innhopp siste 15, og det lover godt for fremtiden!

Nå har vi unnagjort de tre klart tøffeste motstanderne i år, og kan se fram til noen jevnere kamper. På onsdag venter Ullevål på Bergbanen, før Høvik står klare på Rud på søndag.