GOD UKE: Ingvild Tilrem Ørjavik og Marwa el Mrizak fra KEU (Kvinner Elite U, rekruttlaget) har sammen med KEA hatt en veldig god kampuke. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Møter FFK i J19-NM

ØHIL Toppfotball med dame- og rekruttlag har akkurat gjennomgått en veldig tøff kampuke. Etter damelagets borteseier mot Klepp søndag den 1. mai var det klar for en helt spesiell uke med mange kamper.

Seks kamper på åtte dager

Assistenttrener på damelaget og ØHIL/NTG-trener, Jens Petter Berg, ledet laget i mandagskampen i 2. div-kvinner mot BVH. Troppen besto av en del nåværende og tidligere ØHIL/NTG-spillere og spillere fra begge treningsgruppene, KEA (Kvinner Elite A, damelaget) og KEU (Kvinner Elite U, rekruttlaget).

Kampen endte i en komfortabel 0-6 seier på Gommerud Kunstgress. Midtstopper Pia Øynes Lorentzen steppet inn i mål og viste både trygghet og ferdigheter som ØHILs sisteskanse. Ella Opkvitne, Ingrid Vangen (x2), Kristin Gumaer, Karianne Nyhus og Synne Christiansen scoret ØHILs mål.

JENSI: Jens Petter «Jensi» Berg, trener på damelaget og ØHIL/NTG ser nå frem til årets første NM J19-kamp etter en god kampuke. Foto: NTG Bærum

Påfølgende onsdag var det klart for NM-seniorkamp mot Sarpsborg 08 borte.

Vi er videre til 2. runde i NM uten å imponere. Kampen var litt som hjemreisen til Drammen, i perioder god flyt, så kommer det litt veiarbeid, god flyt, stengt tunnel, fin flyt, ny stengt tunnel og omvei for så å komme trygt i havn.
– Kjølv Eidhammer, hovedtrener damelaget

INVOLVERT I FLERE KAMPER: Treningsgruppen KEU var involvert i flere av ukas kamper; 2. div-mandag, NM-senior onsdag, J19 1. div torsdag og 2. div-søndag.

Påfølgende torsdag var det klart for J19 1. div-kamp borte mot KFUM. ØHIL/NTG-spiller, Karianne Nyhus, scoret hele fire (!) mål mot KFUM, dagen etter hennes debut for damelaget. June Bentsen (ØHIL/NTG) og Mari Haaland noterte seg for hver sin hattrick, i tillegg til at Ingvild Tilrem Ørjavik, Caroline Cooper Sjøstedt og Anna Lundby scoret hvert sitt mål. J17-spiller, keeper Helene Whist Schive, gjorde en god kamp og holdt nullen i sin 19 1. div-debut.

På lørdag spilte damelaget hjemmekamp mot Amazon Grimstad FK. Det endte i 1-0 seier, femte på rad i serien og sjette strake seier totalt.

I første omgang har vi god kontroll mot et lavtliggende Amazon-lag. Vi tar ledelsen 1-0 etter 15 min ved Ine Berre, og kunne med noe mer presisjon satt noen flere mål. Amazon har noen få tilløp til kontringer, men lite som truer Una. I pausen ble vi enige om å være tålmodige og bearbeide Amazon videre. Vi åpner andre omgang bra og fører kampen, men klarer ikke å sette mål nummer to. Amazon kommer mer med i kampen og vi lar oss stresse i større grad. Andre omgang preges av at vi er upresise og lite tålmodige. Denne omgangen var ingen fotballfest for spillere, trenere, publikum og Ultras, men vi står igjen med tre nye poeng og fem seire på rad i serien.

Søndagen, dagen etter, kom Ull/Kisa på besøk til Ferd Arena Hosle for ØHILs andre 2. div-kamp på under en uke. Kampen ble en spennende thriller hvor ØHIL mistet både 1-0 og 2-1 ledelse, før June Bentsen scoret det avgjørende 3-2 målet på slutten. Karianne Nyhus og Oda Edvartsen scoret de første målene. J2007-spillerne Maja Revheim og Estella Turflinger debuterte for ØHIL med gode innhopp.
Tyra Linéa Ingela Bengtsson-Stenseth (utlån fra VIF) gjorde ØHIL-comeback med en god kamp i mål. Den «perfekte» uken var et faktum, og ØHIL Toppfotball kunne juble for 5/5 seire på en uke.

– Bortsett fra et litt hovent kne har begge gruppene unngått noe særlig med skader. Gruppene har vist stor bredde med høy spillertilgjengelighet, fått ønskede resultater og en del gode prestasjoner på veien. Det er alltid gøy å vinne fotballkamper, men nå ser vi frem mot nye kamper hvor vi må ta nye steg og fortsette å øve videre.
Håvard Hauge Haakonsen, utviklingsansvarlig

I morgen, torsdag, drar ØHIL til Fredrikstad Stadion for å møte FFK J19. Spillere fra både KEA og KEU i J19-alder stiller til kampen. Jens Petter Berg er kampleder for ØHIL og håper at mange tar turen:

Vi gleder oss til å ta turen til plankebyen og håper på mange tilskuere fra Bærum øst. Kampen starter 17:30. Vel møtt!