3-2 seier for herrene etter thriller på Hosle

Mandag tok ØHIL i mot Lille Tøyen til dyst på Hoslebanen. Det ble en jevn og målrik affære hvor hjemmelaget ble stående igjen med alle poengene etter en jevn og tett kamp som endt 3-2 til ØHIL.

ØHIL fra start

Bytter: Grødem etter 40 min for Ytterdal, Kanden etter 45 min for Gudjonsson, Lyssand etter 58 min for Rendedal, Kvalsvik etter 60 min for I.Elamari, Bjørnsrud etter 60 min for Thambirasa og Fosse etter 80 min for Lundquist.

Slik var kampen:

1. omgang:

Hjemmelaget tok kommandoen fra start og var det førende laget de første 10 minuttene på Hoslebanen, men det ble med et par nesten-muligheter. Kampen først målsjanse kom til gjestene i det 12. minutt da en Lille Tøyen-spiller fikk gått frem helt uforstyrret på en corner, men heldigvis for hjemmelaget gikk headingen utenfor. Etter 15 minutter kom kveldens første scoring – Gudjonsson både mister og vinner igjen ballen på egen halvdel og et par trekk senere spiller han Lundquist gjennom som alene med keeper setter ballen sikkert i hjørnet og 1-0 til ØHIL. De neste 20 minuttene er hjemmelaget uheldige som ikke øker ledelsen, Isak Elamari treffer stolpen på et frispark, Lundquist avslutter rett utenfor fra 11 meter og Gudjonsson sin avslutning fra spiss vinkel tvinger fram en god redning fra gjestenes keeper. ØHIL har også en ball i nettet som annulleres for offside. Dessverre for hjemmelaget så blir de straffet for ikke å sette sjansene sine.

41 minutter er spilt når Lille Tøyen utligner med noe som må beskrives som et ordentlig klabb og kabb mål. Ballen blir låst mellom føtter, spretter videre, man får ikke klarert og til slutt går avslutningen i stolpen og i ryggen på Røang og i mål. Det skulle kun gå to minutter fra utligningen før ØHIL tok føringen igjen. Hjemmelaget får etablert seg høyt i banen og Haakonsen finner Isak Elamari inne sentralt i banen og fra 25-30 meter feier Elamari ballen helt ned i hjørnet og hjemmelaget er tilbake i ledelsen. Resten av omgangen skjer det ingenting og hjemmelaget tok med seg en fortjent ledelse inn til pause.

2. omgang:

ØHIL fortsatte trøkket fra første omgangen og allerede etter 2 minutter kunne det stått 3-1 til hjemmelaget, men Rendedal er uheldig med avslutningen sin med venstrefoten og setter ballen over mål fra fem meter. Etter 50 minutter så kommer utligningen for bortelaget; Lille Tøyen plukker opp en andreball etter en dødball og kommer seg til dørlinja. Ballen havner etter hvert ut i returrom og skuddet endrer retning via Evenstad som forsøker å blokkere og setter Røang helt ut av spill og istedenfor 3-1 til hjemmelaget sto det brått 2-2.

Utligningen gjorde noe med kampbildet, der ØHIL så langt hadde hvert best i det meste kom nå bortelaget seg ordentlig inn i matchen og istedenfor at hjemmelaget får kontroll på ballen og klarer å spille – gjør Lille Tøyen en god jobb med å krige kampen inn i sitt spor. De neste 25 minuttene skjer det lite foran målene, men kampen er helt jevn og begge lagene vil mye, men det stopper seg på den siste tredjedelen. Etter en lang periode med kriging og lite fint spill så kommer kampens siste scoring. ØHIL lykkes i å stå høyt og Lyssand bryter en pasning høyt på offensiv halvdel og setter fart inn i 16-meteren. Han smeller ballen i stolpen og på returen er Kvalsvik kald og setter ballen trygt i mål. Resten av kampen ble kriging og kjemping og hjemmelaget dra i land seieren og kunne juble for tre poeng og full pott så langt i år på eget kunstgress.

ØHIL takker motstander, dommer og fremmøtte tilskuere for kampen og vi gleder oss til neste hjemmekamp.

Dagens ØHIL øyeblikk: Da Isak Elamari etter 43 minutter smeller ballen i hjørnet fra 25-30 meter med noe som ligner Roberto Carlos-tilslag (Det er tidlig i sesongen, men kanskje er årets mål på Holsebanen allerede scoret)

Verdt å nevne: Unnar Gudjonsson gjorde sin offisielle debut for ØHIL og kronet det med en assist. Det er lav odds på at det kommer til å bli mange flere målpoeng på Gudjonsson i fortsettelsen.

Kampfakta:

ØHIL – Lille Tøyen 3-2 (2-1)

Målscorere ØHIL: Lundquist (15), I.Elamari (43) og Kvalsvik (77)

Målsjanser 8-4

ØHIL gule kort: I.Elamari (38) og Haugstad (90)

Neste kamp for ØHIL MSA er mandag 6 mai da turen går til Rommensletta kunstgress for å møte Bislett FK. Kampstart klokken 20:15.