BLEKKET SPRUTER: Bjørn Frode Strand hadde mange tanker da han ble bedt om å skrive til nyhetsbrevet vårt "Innsidepasningen"- faktisk så mye at vi måtte lage en egen artikkel med mer plass til alle de velformulerte ordene hans.

En hilsen fra sportssjefen


Det er mye som skjer om dagen her i ØHIL Fotball og vi har gitt pennen til sportssjef Bjørn Frode Strand:

Det er mai, og det er fotball. Det har vært en voldsom utvikling på aktiviteten i ØHIL Fotball.

Kickoff-samling
Vi startet vårsesongen med et brak. Første helg etter påske arrangerte vi Kick Off med over 90 deltakere der trenerveileder Felix Barril Kristiansen gjennomgikk metodikken for hvordan vi ønsker å trene. Du kan lese mer og se video/presentasjonen fra samlingen her.

Vi er forøvrig imponert over det store engasjementet vi opplever hos foreldrene i ØHIL. Det er stor vilje til å bidra i ulike roller, og at det er så stor læringslyst er vi veldig glade for.

Økonomisk bidrag på å kle opp foreldretrenerne

Vi ønsker å gi alle foreldretrenere og lagledere en ØHIL-jakke og t-skjorte, og vi søker etter flere sponsorer som kan bidra til å dekke denne kostnaden. Det er ca 300 trenere/lagledere, og vi tenkte en pakke med verdi på ca 1000 kr inkludert trykking. Finnes det 10 bedrifter som vil sponse 30.000 kr hver for å få til dette? Vi vil lage et trykk som synliggjør alle disse bedriftene på ryggen til trenerne. I så fall kontakt vår markedsansvarlig Håvard på haavard@ohil.no innen 10.juni om det er aktuelt å bidra med noe.

Internt grasrottrenerkurs

I mai/juni arrangerer vi grasrottrenerkurset internt. Det er det første formelle trenerkurset i UEFA-stigen. Flesteparten er foreldretrenere, men det er også noen ungdomstrenere som tar dette.

Deltakerrekord på akademiet – igjen

Når vi skriver mai 2021 har vi omtrent 350 barn som deltar på akademiet og/eller FFO, og de fleste deltar mer enn én gang i uka. Akademiansvarlig, Lotte, organiserer denne mengden på en fantastisk måte. Det er mye jobb å håndtere med transport fra ulike kull og skoler, ulike treningsgrupper og oppsett av trenere. Når Koronaen også gir oss ekstra utfordringer med transport, gruppeinndeling og treningsinnhold, så er det ekstra krevende!

I tillegg har vi hatt fotball på SFO’ene på Eikeli og Hosle frem til påsken. Her har vi hatt 190 deltakere per uke. Vi starter opp igjen med SFO’en etter sommerferien.

Keepertrening

Siden februar har vi hatt med oss Joao som keepertrener. Joao er med tirsdager og torsdager både på akademiet og med keepere i ungdomsfotballen.

Joao er fra Portugal og kommuniserer med barna for det meste på engelsk. Det er stor stas å være med på øktene til Joao. I tillegg til Joao har vi flere keepertrener i klubben. Keeperne på våre a-lag, Henrik Myhre og Una Langkås har også keepertrening for våre ungdomskeepere. Og sist, men ikke minst har vi keepertrener på vårt damelag Gisle Olstad som jobber med våre aller beste keepere, som også er ettertraktet langt utover ØHIL-land.

Ungdomslagene

Vi merker en betydelig endring. På mange årskull fra 13 til 19 år trener 70-80 % av spillerne minst tre ganger i uka, og det trenes med god kvalitet. Øktene er godt planlagt av hovedtrenerne, og det er en rød tråd gjennom uka og måneden. Vi er svært fornøyde med hvordan vi driver. Så ønsker vi alle å bli litt bedre for hver måned.

Damelaget vårt

Vårt damelag har gjennom pandemien vist en imponerende kultur. De har trent godt hele veien, selv om når det var helt nedstengt noen uker. Etter gjenåpningen har de spilt fem kamper, tre mot Toppseriemotstand (Lyn, Røa og Kolbotn) og to mot 1.divisjonskollegaer (Fart og Røa). Laget vårt ser veldig klare ut til seriestart.

Lørdag 22.mai kjøres det i gang med 1.divisjon damer. Da møter vi Grei på Ferd Arena Hosle. Dessverre blir det uten publikum, men kampene i år blir heldigvis tv-sendt. Så det er bare å følge med. Men når det åpnes for publikum, skal vi virkelig samle så mange vi får lov til. Vi gleder oss!

Her kan du lese om kampene mot Fart, Lyn, Stabæk, Røa og Kolbotn.

Kampen mot Grei kan man se på Direktesport her.

Herrelaget vårt

Selv etter 14 måneder siden nedstengningen er det liv i denne gruppa. Det er ca 16 spillere som er i gruppa, og på trening er det 8-14 spillere hver gang. Trenerne Felix og Erlend skaper treninger som både er morsomme, har en relevant innhold, selv om det er avstander, og vi mener at vi gjør det vi kan for å gjøre oss best mulig rusta til den tid kampene starter opp. Så er vi så heldige å ha en veldig bra gjeng på G19 som trener veldig godt under Erlend. Flere av G19-spillerne vil være høyaktuelle for A-lagsspill når det åpnes for seniorfotballen igjen. Vi gleder oss til å se herrelaget i aksjon igjen.

Takk til alle som er en del av dette fantastiske miljøet her i ØHIL!

BF