Det er mange grupper som planlegger turer og annet som koster penger. Her er noen tips og retningslinjer knyttet til å skaffe penger!
I følge NIFs vedtekter er det ikke lov for privatpersoner å foreta innsamling av penger på privat bankkonto. Vedtatte rutiner for ØHILs håndtering for dette ligger her.
Klubben (v. Hanne) håndterer lagkonti for alle grupper (inn- og utbetalinger). Alle lagkonti har et eget prosjektnummer i regnskapet, som oppdateres hver måned.
Alle som ønsker det kan opprette egne Vipps-numre for sin gruppe. Her kan det også gis lesetilgang, som kan være veldig nyttig ved feks innbetaling av egenandeler.
Spond har også en funksjon der det kan samles inn penger. Også her skal de innsamlede penger gå til klubben (og ikke til en privat konto).
Kontonummeret som benyttes for Spond, Vipps og andre innbetalinger er 1503.86.49156.
Ulike dugnadsportaler
Det er veldig mange aktører som tilbyr seg å hjelpe idrettslag med å samle inn penger. Naturlig nok tar disse en god del av fortjenesten ved salget. ØHIL har ingen avtaleparter rundt dette. Søk opp «dugnad+idrett», så kommer det opp svært mange muligheter. Mange av disse portalene er enkle å sette opp, og enkle å ta i bruk.
Sponsorer
Mange grupper er flinke til å skaffe mindre sponsorer, som gjerne brukes til å kjøpe inn felles treningsklær. Mange bedrifter har ordninger der de kan å gi et bidrag til de ansatte. Klubben v. Kristoffer bistår med bestilling av klær, logo og trykking. Mer info om lag/gruppe-bestillinger
Grasrotandelen fra Norsk Tipping
Alle som tipper gjennom Norsk Tipping kan registrere en frivillig organisasjon som mottaker av «Grasrotandelen». For å motivere grupper til å rekruttere flere grasrotgivere til ØHIL, har hovedstyret besluttet at ulike grupper kan få en periode (typisk 1 uke), der antallet nye grasrotgivere belønnes med kr. 300,- pr nye grasrotgiver. Ta kontakt med klubben v. Sverre for å booke en periode!
Spond cashback
Alle som er registrert i Spond, kan knytte sitt betalingskort til sin/sine grupper. Hver gang kortet brukes går en andel av kjøpet til gruppa. Mer info om Spond cashbach
Spond skrapelodd
En svært enkel løsning som administratorer i Spond kan sette opp for gruppen sin. Veldig enkelt for deling på sosiale medier.
Spleis
En løsning for innsamling av penger som mange av våre grupper har benyttet seg av. Her kan man be om støtte til spesielle prosjekter/tiltak. Mer info om Spleis
Oppdrag for Bærum kommune
Kommunen vår er flink til å inkludere og honorere idrettslagene ved å delta i forskjellige aksjoner. Hver vår og høst er det søppelrydding (ruter rundt om i kommunen) og det har de siste årene også vært aksjoner for å fjerne stillehavsøsters. Når klubben får informasjon om disse deles de med idrettene, men det er lurt å følge med selv også.
Oppdrag for ØHIL
En av ØHILs verdier er «Foreldredrevet / Frivillighet», men vi ønsker at det meste av dette skal være rettet direkte mot aktiviteten. Med en stor anleggsmasse har vi stadig et behov for vedlikeholdsarbeid. Det vi ikke klarer å ta unna selv vil vi heller betale våre egne grupper til å utføre, enn å betale for å få det gjort. Ta kontakt med Kristoffer eller Sverre for mulige oppdrag!
TIPS
For å lykkes med en god dugnad, er det viktig at gruppen er motivert og at det er en god ledelse/koordinering. Jevnlige oppdateringer på status til de aktive/foreldrene er også motiverende.
De som har tjent mest på dugnader, er de som har gått rett på en leverandør (gjerne en i foreldregruppa). Da er det ingen andre som tar en del av kaka! Eksempler som har fungert bra tidligere; salg av telys, salg av kort (takkekort, julekort), salg av sokker.
Uansett dugnadsform; Husk å ha kontroll på retur av varer!
Fra ØHILs verdisett:
Med FRIVILLIGHET mener vi;
- Uten foreldre og foresatte stopper ØHIL.
- Dugnadsinnsats er endel av det å være i ØHIL. Og det er morsommere når vi er flere.
- Alle idrettsutøvere som lykkes har et godt støtteapparat. I ØHIL kaller vi dem foreldre.
- Ikke glem: noen bruker sin fritid på ditt barn. Sett pris på det.