ULTRAS: Familien Hasselgård stilte som ØHIL Ultras i helgens bortekamp mot KIL/Hemne. Foto: Mikkel Mørch Sollie

Poengdeling borte mot KIL/Hemne

ØHIL dro til Trøndelag for å kjempe om tre nye poeng i 1. divisjon Kvinner. Det så veldig lyst ut da Kristin Haugstad sendte ØHIL i ledelsen etter ca. en time spilt, men det skulle bare ta et knapt minutt før hjemmelaget utlignet til 1-1. Toppserien.no skrev følgende om kampen:

Mistet ledelsen med en gang

KIL/Hemne – Øvrevoll Hosle 1-1 (0-0)
Mål: 0-1 Kristin Haugstad (60), 1-1 Karoline Hernes (61)

Det skulle spilles om viktige poeng i Trøndelag, der et KIL/Hemne-lag litt nede for telling tok imot tabelljumbo Øvrevoll Hosle.

Åpningen på oppgjøret var frisk, og det kom en stor sjanse allerede etter tre minutter. Vertene rullet opp og fant Amalie Hoftun Bjerksæter inne i feltet. Hun avsluttet fra god posisjon, men sendte ballen over mål. Deretter fulgte en periode der det var roligere på sjansefronten, men etter 21 minutter var det gjestene som var frempå. Mari Løyland Vassanyi fikk muligheten fra 8-9 meter, men satte ballen et par-tre meter utenfor.

Utenom dette var det ikke mye å melde om fra første omgang. Begge lag prøvde å skape målsjanser, men skjøt for det meste med løskrutt. Etter en omgang med et lite overtak til KIL/Hemne, gikk lagene målløse i garderoben.

YouTube / ØHIL Fotball

Stillingskrigen fortsatte i åpningen av andre omgang, men etter timen tok oppgjøret litt fyr.

Først hamret Kristin Haugstad bortelaget i ledelsen etter en dødball, men ledelsen varte ikke lenge. KIL/Hemne gikk rett i angrep og svarte umiddelbart med et velplassert langskudd fra Karoline Hernes. Dermed var lagene like langt.

Resten av kampen jaktet begge lag seieren og hadde flere sjanser til å ta med seg alle poengene. Tiril Haga rundet keeper etter 67 minutter, men kom altfor skrått til å få avslutte og muligheten rant ut i sanden.

For vertene var satte Helene Gross-Benberg ballen i nettet med fem minutter igjen, men målet ble annullert for offside. Helt på tampen hadde Øvrevoll Hosle flere enorme sjanser til å vinne kampen, deriblant en gigantisk dobbeltsjanse, der Tiril Haga først avsluttet på keeper før Mari Løyland Vassanyi satte returen i stolpen. Like etter kom Kristin Haugstad alene gjennom, men også hun avsluttet rett på Ingvild Grøtting.

Dermed endte det 1-1 mellom KIL/Hemne og Øvrevoll Hosle på Kyrksæterøra.

Mange grunner til å være fornøyd

Gjestene fra Bærum hadde mye å være fornøyd med etter 1-1 på Kyrksæterøra. Målscorer for ØHIL, Kristin Haugstad, oppsummerte kampen slik:

– Det ble en kamp som forventet. Mye dueller, vilje og sjanser begge veier. Vi visste på forhånd at det kom til å bli en tøff og vanskelig bortekamp. Vi jobber veldig godt sammen og for hverandre fra start til slutt – og vi skapte mange gode sjanser. Det var noen sjanser vi definitivt burde satt og derfor føles det surt å ikke dra hjem med tre poeng. Likevel er det gøy å se utvikling, og at vi stadig blir bedre. Morsom kamp, og helt ok med ett poeng.

Hovedtrener Kenneth Østerås deler Haugstad sitt syn på kampen:

– Meget bra bortekamp mot KIL/Hemne. Det blir poengdeling og et poeng, noe som er ok. Selv om vi burde tatt med alle poengene etter antall sjanser. Vi tar med oss at vi spiller en meget bra bortekamp på en meget vanskelig bane. Vi begynner å ligne oss selv og må bygge på det vi klarer å skape.

I siste hjemmekamp før sommerferien kommer Viking fra Stavanger på besøk til Hosle. Kampstart kl. 15:00 søndag 29. juni. Etter det skal ØHIL møte AaFK Fortuna i Aalesund den 7. juli, før laget kan ta sommerferie.