Bli bedre kjent med Mark Hansen og jenter 2011 Hosle/Eikeli

Vår nye trenerveileder i klubben har vært på besøk hos J2011 Hosle/Eikeli. Les hvordan det gikk, og hvordan de opplevde å ha en trenerveileder på feltet.

ØHIL fotball har i 2018 satt fokus på trenerutvikling. Vi ansatte Mark Hansen som trenerveileder i april. Vi spurte alle trenerne og det var mange som ønsket en trenerveileder på feltet som kunne coache dem og komme med gode tips til forbedringer. Vi ønsker at alle trenerne våre skal bli sett, og utvikle seg som trenere. Vi setter veldig stor pris på alle trenerne vi har i klubben, både de frivillige og betalte. Alle trenerne i klubben kan benytte seg av vår trenerveileder, så her er det bare å ta kontakt! En av gruppene som har fått besøk av Mark var jenter 2011 Hosle/Eikeli.

 

Jenter 2011 er en ny oppstartet gruppe med hele 32 ivrige jenter. De hadde sine første treninger etter påske. Vi tok en prat med trenerne før treningen på Eikeli gress onsdag 6.juni.

 

Hvilket lag er dere?

«Vi er jenter 2011 fra Hosle og Eikeli skole. Vi trener en gang i uken på Eikeli gress»

 

Hvem er trenere og årgangsansvarlig på laget?

«Lars Hovaalsen er trener og har ansvar for opplegget, Nils Kampen, Martin Bøhn, Bjarne Rafsdal, Jonas Lassen og Lene Bjørnsen er trenere, mens Sindre Prøsch er årgangsvarlig.»

 

Er det andre idretter enn fotball jentene driver med?

«Veldig mange driver med dans, mens noen driver også med allidrett»

 

Hvordan er engasjementet med foreldre rundt laget?

«Det er et veldig godt engasjement rundt laget. Vi har vært på to cuper og da har vi hatt med oss store heiagjenger med foreldre, søken og besteforeldre. Det er veldig trygt at vi har så mange rundt laget som kan hjelpe til og som er med å heie på jentene.»

 

Hvorfor er du/dere trenere? Og har dere noen mål som trener?

Lars: «Mitt mål er at datteren min skal ha noe gøy å drive med. Jeg kommer til å være med som trener så lenge hun syns det er greit. Det å være trener fører også til at man blir kjent med foreldre/barn på tvers av skolene og rundt min datters omgangskrets. Det er også veldig hyggelig og sosialt å være trener for så mange flinke jenter.»

 

Hvordan har det vært å få en trenerveileder på feltet?

Lars: «Hyggelig, stas og noe jeg savnet tidligere da jeg var ny trener for J2007. Det er godt å få et ansikt på noen i klubben og få litt input. Det er bra at dere ser hva vi gjør og hvordan vi jobber. Dette fører også til at kommunikasjonen mellom oss og klubben blir bedre. Det er lettere å spørre i etterkant om det er noe.»

 

Hva syns du klubben har vært god på i oppstartsfasen til laget?

«Trenersamlingen vi hadde på klubbhuset med informasjon om klubben og praksisøkten var nyttig. Vi fikk en fin intro til klubben. Syns også klubben har vært flink til å tilpasse ønskene om treningstider og steder. Tilgjengeligheten er bra, og vi får raskt svar om vi har noen spørsmål. De er også positive og imøtekommende. Utstyret vi har fått er også veldig bra!»

 

Hva syns du klubben kan bli bedre på?

«Informasjon om påmelding. For en fersking var dette litt vanskelig. MinIdrett og Google Forms. Sindre tok aktivt ansvar og samlet inn all infoen, og så sendte han den videre til klubben. I starter var det kun tre jenter påmeldt fra Eikeli og da var det litt vanskelig å lage et lag med alle rollene rundt laget. Siden jeg kjente noen fra J2007 var det lettere å slå sammen med Hosle.»

«OBOS miniligaen var den første cupen vi var med på. Det var veldig kjekt, men vi savnet premie til jentene. Vi ønsker at klubben legger ut mer info om cuper, kanskje har et forum hvor de omtales og evt. et opplegg vedr. påmelding til disse.»

 

Hvordan kommuniserer dere?

«Vi har opprettet en egen Facebook-gruppe til årgangen hvor all info deles. Vi trenere mellom bruker Spond appen hvor vi legger ut treningsopplegg/forslag m. m.»

 

Har dere deltatt på noen cuper?

«I mai deltok 25 spillere på OBOS Miniliga og 24 jenter (6 lag) på Kalvøya Cup. Dette var utrolig gøy for både spillere og foreldre.» Se video under.

 

 

Ut i fra dette ser vi at vi har en veldig ivrig gjeng, som vi håper kommer til å fortsette med fotball i ØHIL i mange år. De gledet seg allerede til neste år når seriespillet starter. Vi tok også en prat med vår nye trenerveileder denne dagen. For å bli bedre kjent med Mark Hansen anbefaler vi å lese videre.

 

Fortell litt om deg selv:

«Jeg heter Mark Hansen, er 54 år gammel, gift og har tre barn. Jeg var aktiv fotballspiller frem til jeg var 32 år, og etter det har jeg vært fotballtrener for barn, ungdom og voksne. De siste 10 årene har jeg vært i Vålerenga Fotball og Stabæk.»

 

Hva er fin kompetanse/erfaring?

  • UEFA B-lisens
  • Trenerutvikler utdannelse gjennom NFF
  • Trenerutvikler i Vålerenga Fotball
  • Ansvarlig for jentefotballen i Vålerenga Fotball
  • Trener for 2.divisjon damer i Vålerenga Fotball
  • Diverse roller innen jentefotballen i Stabæk Fotball

 

Hvordan er det å være trenerveileder i ØHIL?

«Spennende utfordring. Klubben har veldig mange trenere, som har stort potensiale for å utvikle seg, og jeg ser på det som en ære å få lov til å være med på å utvikle dem til de mål som de setter seg.»

«Jeg har ikke jobbet med dette så lenge i ØHIL, men jeg merker at dette er veldig nytt og fremmed for mange. Men de få jeg har fått jobbet med har gitt positive tilbakemeldinger, samt at de har utviklet seg positivt, så dette skal bli veldig bra.»

 

Hvordan syns du aktiviteten til jenter 2011 var?

«Fantastisk bra! Har sett to treninger som de har hatt og det de gjør er noe av det bedre jeg har sett. Spesielt var det organiseringen som imponerte meg veldig. Her ser vi hvordan foreldre med forskjellig kompetanse kan utnytte dette på en kjempebra måte. Her er det bare å se og lære!»

 

Har du noen enkle tips til foreldretrenerne i klubben?

«Spill mye fotball på treningene, og prøv å veilede dem i spillet. For eksempel så er 3 mot 3 og 4 mot 4 kjempebra. Da får alle mange spark på ballen. Det er også fysisk bra for spillerne. Kan gjerne ha lek og moro som oppvarming og avslutning. Hvor mange øvelser du kan er ikke avgjørende om du er egnet som trener. Husk hvor gøy løkkefotballen var!!!!»

 

Hva kan ØHIL fotball forvente av deg som trenerutvikler?

«Lett å få kontakt med for spørsmål om alt mulig. Bidra ofte på feltet slik at trenerne blir trygge på det de gjør i tråd med hva klubben ønsker. Påvirke trenerne til å bruke klubbens Sportsplan.»

 

 

 

Vi oppfordrer trenerne våre til å ta kontakt med Mark om dere har spørsmål, ønsker råd og veiledning. Vi ønsker å legge til rette for at dere utvikler dere som trenere, slik at dere igjen kan utvikle og ta vare på alle de flinke fotballspillerne vi har i klubben. «Flest mulig, lengst mulig!»

 

 

-Fordi det er gøy!