Håvard Hauge Haakonsen 100 % for ØHIL!

Håvard (25) signerte for ØHIL før jul og startet fulltid i ØHIL 1.februar 2020. Håvard er hovedtrener for G15-1, årgangsleder for G2005, G2009 og G2011 og fotballkoordinator.

Håvard er fra Lier og har spilt for Strømsgodset. Han har flere sesonger i 2.divisjon for rekruttlaget til Eliteserieklubben. Senere har han spilt for Ullern i 2.divisjon og Stoppen i 4.divisjon. Nå har han også signert for ØHILs a-lag og vil bidra til en veldig god treningsgruppe der.

Håvard er godt kjent i ØHIL-land, da han har gått på NTG-U og hatt mange timer blant annet på Sauejordet og andre lokale friområder på og rundt Hosle. PÅ NTG-U gikk han i klassen med blant annet Mats Møller Dæhlie, Herman Stengel og Caroline Graham Hansen.

Håvard startet sin første trenerjobb som 17-åring i Lier. Etter det har han vært trener i Stoppen, vært involvert som trener for Eliteakademiet i Strømsgodset i fem år samt vært to år som sportslig leder i Lier IL.

Håvard har bachelor i coaching og idrettspsykologi fra Norges Idrettshøyskole og har gjennom dette UEFA B-lisens.

Vi er svært glade for at Håvard takket ja til å komme til ØHIL. Han har allerede en solid og spennende bakgrunn og har også en sterk lidenskap med utvikling av mennesker i fotballsammenheng.

Som nevnt vil Håvard ha mange ulike roller i klubben, noe som er felles for de fleste som jobber fulltid med fotball i en breddeklubb. Rollen som fotballkoordinator er noe vi har lagt inn i stillingen til Håvard da det er mange administrative oppgaver som må frigjøres fra sportsjefsrollen som Bjørn Frode Strand har hatt. Disse oppgavene er:

  1. Være mottaker av ØHIL fotball – mailen (fotball@ohil.no)
  2. Oppdatere alle kontaktpersoner, det vil årskullsansvarlige, trenere og lagledere.
  3. Medlemshåndtering
  4. FIKS-ansvarlig (inkl overganger)
  5. Rekruttering/oppstartskull
  6. IT, hjemmeside, SoMe, spond og ikke minst kommunikasjonen mellom systemene
  7. Videosystemer
  8. Kvalitetsklubb – dokumentasjon og oppfølging
  9. Håndtere og registrere alle cup-refusjoner

Vi spurte Håvard om hvorfor han valgte ØHIL.

– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å jobbe med fotball på heltid i en så stor og spennende klubb som ØHIL. Jeg fikk tidlig inntrykk av at det var et spennende fagmiljø her. Før jeg startet har jeg også vært innom klubblokalene og møtt både ansatte i administrasjonen, trenere og foreldre, og dette virker veldig bra.

– Jeg kjente sportssjef Bjørn Frode fra tidligere da han både var læreren min på NTG-U og var min leder i Strømsgodset da jeg jobbet som trener der. Jeg vet at han er krevende, setter en høy standard i måter å jobbe på og er opptatt av å samle et godt fagmiljø. Dette var avgjørende for at jeg ville være med i utviklingen av ØHIL. Jeg gleder meg veldig til å jobbe her.

Vi ønsker Håvard velkommen til ØHIL!