ØHIL Menn åpnet med seier

ØHIL Menn Senior A (MSA) åpnet med seier i mandagens serieåpning mot Romsås. Her er referatet fra kampen:

ØHIL startet med følgende lag:

Bytter: Evenstad for Fosse etter 70 min, Kvalsvik for Hov etter 72 min, Rendedal for Lyssand etter 74 min og Aamodt for Kanden etter 80 min

1. omgang

Det skjedde fint lite på Hoslebanen de første 15 minuttene, da begge lagene virket litt rustne og ikke helt klare for seriestart. Romsås hadde mye ball, men ØHIL hadde grei kontroll defensivt. Først etter 16 minutter ble det litt liv i kampen da Schaug-Pettersen heading fra corner gikk like over. Omgangen fortsatte i det litt kjedelige sporet der bortelaget fikk trille mye ball uten at det førte til mye, mens ØHIL mistet enten ballen veldig raskt etter at vant den, eller så gikk det litt for sakte i oppbygningen av spillet og Romsås ble aldri utfordret ordentlig.

Etter 40 minutter skulle kampen endelig ta litt fyr. Romsås tar et raskt frispark rundt midtbanen hvor ØHIL står og sover, det ender med en 2v1 situasjon ute mot Thambirasa og etter litt frem og tilbake kommer Romsås spilleren seg fri og blir felt. Dommeren peker på straffemerket og den blir sikkert satt i mål av Mobasheri hos Romsås. Kun minuttet senere peker dommeren igjen på straffemerket og denne gangen er det ØHIL som får straffespark. Lyssand kommer seg til dørlinja og slår et innlegg hvor Kanden sin avslutning blir blokkert, han vinner ballen tilbake og kommer seg inn in feltet på nytt og blir tatt. Fra 11 meteren var kaptein Haakonsen sikker og lagene var igjen like langt og kunne gå til pause på stillingen 1-1.

2. omgang

Den andre omgangen skulle bli litt mer underholdene for de fremmøtte på Hoslebanen da ØHIL gikk ut i høyt press og viste gode takter allerede etter noen få minutter av omgangen da Kanden finner Fosse på vei gjennom, men fra litt dårlig vinkel går ballen rett på Romsås sin keeper. Etter 56 minutter skulle hjemmelaget derimot lykkes på en overgang, Haakonsen er god i gjenvinningsspillet og snapper ballen, spiller vegg med Fosse før han finner Kanden inne i 16 meter som lekkert venner bort siste forsvarspiller og setter ballen kontant i hjørnet og ØHIL går opp i ledelsen. Hjemmelaget fortsatte og skape farligheter foran målet til Romsås, men uttellingen uteble. Etter hvert som omgangen gikk fram kom Romsås litt mer inn i kampen igjen og skapte noen sjanser de også. I det 77 minutt satte Ytterdal inn 3-1 målet. Innbyttere Kvalsvik og Evenstad kombinerte fint på venstre siden, og Evenstad kom seg ned til dørlinja hvor han fant Ytterdal som hadde sneket seg inn på bakerste stolpe og satte ballen i mål. Mot slutten av kampen er det mye slitne bein og ØHIL blir litt unødvendig med på å jage opp stemningen i kampen, men det blir ingen flere mål og ØHIL kunne juble for tre poeng i serieåpningen.

Dagens ØHIL øyeblikk: Ruben Kvalsvik sitt comeback etter over et år ute med skade og hans første seriekamp på nesten 22 måneder var til stor glede for alle som har et hjerte for ØHIL. Vi håper og se Kvalsvik i mange flere kamper for ØHIL MSA fremover.

Kampfakta:  ØHIL – Romsås
Resultat 3-1 (1-1)
Mål: Mobasheri 40 min (Romsås), Haakonsen 43 min (ØHIL), Kanden 56 min (ØHIL), Ytterdal 77 min (ØHIL)
Gule kort ØHIL: Lyssand 60 min
Tilskuere: 32

NESTE KAMP: Borte mot Gamle Oslo 2 mandag 22.4

Vi takker motstander, dommer og publikum for kampen og gleder oss til fortsettelsen!