ØHILs kvinnefotball i støtet!


Vi skriver 8. mars og i dag er det årsmøte i Toppfotball Kvinner. Dette er en svært viktig interesseorganisasjon for kvinnefotballen i Norge. I kveld har Toppfotball Kvinner diskutert seriestrukturen for kvinner fra 2020. ØHIL ved daglig leder Sverre Nordby hadde en alternativ seriemodell for toppfotballen med seg til med møtet, men overraskende kom NFF selv med et revidert, bedre forslag. Vi har tro på at dette får flertall på Fotballtinget. Det blir spennende å se hva fotball-Norge beslutter!

ØHIL forsøker i 2019 å rykke opp til Toppserien for sjette gang og har ansatt et nytt trenerteam med klokkertro på at vi skal greie det. Vi har aldri vært i Toppserien før, og det hadde vært gull om vi i 2020 hadde spillere fra LSK, Kolbotn, VIF, Røa, Avaldsnes, Klepp og Lyn på motsatt banehalvdel.

Vintersesongen har i hvert fall gitt oss tro på at vi kan måle krefter med de beste. I kvalifiseringen til NM J16, hvor vi møtte Røa, Kolbotn og VIF på rekke og rad, ble toppserieklubbene slått én etter én. I den nykomponerte J17 regionalserien, slo vi Stabæk i puljespillet og kvalifiserte oss til slutt, mens i J15-kvaliken spilte vi jevnt med Lyn, ett av Norges beste J15-lag.

Og fra i dag, 8. mars, starter a-laget for første gang med morgenøkter. Det er frivillig for de beste spillerne våre, men mange av dem ønsker å strekke seg litt lengre for å nå det ultimate målet: Opprykk.

Vår drøm er at vi ser en solid prosentandel av alle dere 1.600 fotballspillere i klubben på én av de 11 hjemmekampene til ØHILs a-lag for kvinner denne sesongen. Forestill dere flere hundre ØHILere tett i tett på tribunen og langs sidelinjen på DNB Arena Hosle!

Start med å gratulere alle kvinner, damer og jenter med dagen. Last deretter ned terminlisten til 1. div-laget:

https://www.fotball.no/fotballdata/lag/kamper/?fiksId=1586

Vi trenger et skikkelig løft fra alle i ØHIL for å løfte damefotballen helt til topps. Rett og slett fordi vi fortjener det.