To av to hjemmeseire

ØHIL var det klart beste laget i en intens hjemmekamp på DNB Arena Hosle søndag kveld. Det endte til slutt på 3-0 i en seier som kunne vært dobbelt så stor.

1-0
22. min Josh
2-0 43. min Anna (Josh)
3-0 65. min Ellen (Vero)

Damelaget spilte sin tredje kamp for sesongen mot nyopprykkede Snøgg fra Notodden i Telemark. Snøgg har fortsatt til gode å ta poeng, og det skulle ikke bli noen endring på poengfangsten mot vårt flaggskip. Imidlertid kunne det fort stått 0-1 i protokollen tidlig i kampen. Etter et resultatløst frispark for oss, fikk Snøgg en kontring og servert et brudd. Skuddet fra langt hold havnet til slutt i tverrligger ned, heldigvis uten at ballen passerte streken. Like etter løp Christiane Jansch gjennom forsvaret til Snøgg, uten å passere deres solide 02-keeper. Noen minutter senere hadde den samme Christiane en ball i nettet etter pasning fra Ellen Halseth på høyrekanten, men av en eller annen grunn ble den situasjonen avblåst for offside.

Men etter 22 minutter satt den i nota: En lang ball ble spilt inn i feltet, Snøgg greide ikke å klarere, og vår landslagsspiss Josh Reeves plasserte ballen enkelt til side for keeper fra fem meters hold. 22 minutter senere ble det Josh som ga den målgivende til Anna Vagstad Brunstad. Midtbanespilleren fikk kranglet corneren inn fra kort hold.

2-0 like før pause var ikke ett mål for lite i en fartsfylt førsteomgang hvor nykommeren fra Telemark viste at de har tenkt å slå fra seg i denne divisjonen. Det var høy temperatur både på og utenfor banen, med hardtarbeidende Snøgg-jenter som til tider satte oss under press. Utover i andre omgang gikk telemarkingene litt tomme, mens vi, gledelig nok, greide å holde trøkket opp i gjenvinningene, med gode overgangsmuligheter. 3-0 kom ved at Ellen, denne gangen på venstresiden, ble spilt opp av Vero gjennom et flott overgangsspill. Deretter søkte kantspilleren innover i banen og gjorde alt selv. Skuddet greide ikke Snøgg-keeperen å holde, slik at det sto 3-0 etter 65 minutter. Vi hadde ytterligere én nettkjenning, men i den situasjonen ble det avblåst for angrep på keeper. Til slutt endte det 3-0, et identisk resultat fra åpningskampen mot Amazon Grimstad.

Det er en stor opptur etter nedturen i Sogndal, da vi tapte 1-0 etter at Kaupanger hadde puttet allerede etter tre minutter. Kun én baklengs etter tre kamper forteller at vi har god kontroll bakover og har dermed gitt oss en solid start på 2019-sesongen.

Godt løft

Jentene løfter seg fra en litt under middels prestasjon mot Kaupanger til en OK-pluss prestasjon i dag, sier hovedtrener Kjølv Eidhammer dagen etter kampen. Han mener de fortsatt har en del å forbedre med tanke på at de er en ganske ferskt sammensatt gjeng. – Arbeidsmoralen er forbilledlig. Det er mange som putter mye i potten. Aggressiviteten er upåklagelig, og vi får etterhvert mange gode overganger i andre omgang. Jeg synes jentene løper mye, og det er en godt gjennomført kamp som gir tre nye poeng

Han er ikke minst fornøyd med å få inn nye spillere som kan skape enda mer konkurranse. – Det er fint at Rebecca og Vivian også er i gang, slik at vi får en litt bredere tropp.

Banens beste mot Snøgg:

BB søndag var midtbanespiller Åsa Klakegg Thorsen, en hjemvendt USA-student som opprinnelig kommer fra Telemark og Urædd. Hun nedla mange kilometre og fortjener premien som beste spiller etter utrettelig jobbing.

Solide tilskuertall i sola

132 tilskuere fikk se en morsom kamp, med mye fart og spenning. Det blir en ny mulighet til å heie frem a-lagsgjengen allerede onsdag den 1. mai. Da det er NM-kamp mot Hallingdal (første runde) klokken 16.00 på DNB Arena Hosle.