To ganger Kolbotn – seier og tap

I forrige uke har J19- og J16-lagene våre vært i aksjon i NM, en turnering som er et satsingsområde for klubben. Lagene var kommet til 16-delsfinalen og møtte samme klubb i begge turneringer. Kolbotn er et toppserielag som generelt gjør det svært bra innen jentefotballen i Oslo og Akershus. I J19-klassen klarte de å vinne alle kampene i serien i hele to og et halvt år i strekk, frem til vi slo dem på DNB i fjor.

NM J19
Vi har også møtt hverandre i NM flere ganger, siste gang i 2016 hvor vi slo dem 3-0 i J19-klassen (8-delsfinalen) på Sofiemyr. Vi satset på en repetisjon av den sterke prestasjonen og fikk hentet ned alle a-lagsspillerne som var kvalifisert (med unntak av én). Kolbotn stilte på sin side med hele fem a-lagsspillere som har deltatt i Toppserien i år.

Og på Sofiemyr sist lørdag var det ingen tvil hvilket lag som ville vinne. Etter å ha trøkket på i hele første omgang, tok ØHIL ledelsen etter ett skudd i stolpen av høyre kant Ellen Halseth, hvor angriper Christiane Jansch var våken på returen og satte den kontant i nettet.

2-0 målet til ØHIL er det suverent beste vi har sett i år, uavhengig av
nivå: Vår J16-landslagsspiss Josh (Joshualyn Reeves) fikk ballen feilvendt, vendte kjapt opp, spilte rundt og løp fra Kolbotns venstreback. Innlegget i hodehøyde fra høyre var knallhardt. Her kom midtbanespiller Sara Hørte i lange klyv inn i 16-meteren og satte ballen utagbart forbi keeper med hodet. Verdensklasse!

Dessverre fikk Kolbotn kjapt en redusering, da vi ble uoppmerksomme i sikringsspillet. ØHIL ledet likevel med ett mål ved pause. Taktikken ble å avgjøre kampen med ett tidlig mål i andre omgang. Til tross for mange og store sjanser, kom ikke det målet før helt på tampen av kampen.
Innbytter Elisabeth Berg Ødegaard fikk vendt vekk en forsvarsspiller i en løpsduell og satte ballen sikkert i kassa. Tomålsseier og full jubel etterpå.

Vi er i 8.-delfinalen i J19 NM!

NM J16

Vi håpet på en repetisjon fem dager senere, i J16-klassen. Kolbotn var naturlig nok ute etter revansj. På grunn av høy belastning kunne vi ikke stille med de to landslagsspillerne som det ville vært naturlig å ha med (Joshualyn Reeves og Hanna Ellingsen). I tillegg var spissvalgene våre ute med langtidsskader. Til gjengjeld stilte Kolbotn med åtte spillere som var tatt ut i 2. div seniortroppen mot Lyn 2 tre dager før. Vi hadde ingen i tilsvarende seniorkamp mot Høybråten/Stovner.

Noen vil kalle det rått parti, men jentene greide likevel en jevnspilt første omgang hvor J16-laget var minst like gode som hjemmelaget.
Dessverre klarte Kolbotn å sikre seg én ledelse like før pause etter et brudd og markeringssvikt fra vår side. I andre omgang ble vi slitne og tapte til slutt 0-4 til tross for maks innsats fra alle de 17 ØHIL-spillerne som var innpå.

Dermed er eventyret ute for J16-laget, som har levert over all forventning.

Uavgjort mot både VIF og Stabæk i puljespillet, pluss én jevn omgang mot Kolbotn er sterkt. Laget er basert på 110%-satsingen, og snittalderen er
15 år. Fire til fem spillere kommer fra den lovende J04-årgangen vår. De er for unge til å spille junior- og seniorspill og kommer til å delta i J16-turneringen i to år til. Det blir svært spennende å følge utviklingen til disse unge talentene fremover.

Mentor for 110%. Anita Rapp, var med som en del av teamet på J16-kampen.
Hun er tidligere OL-mester i fotball fra år 2000 og hadde følgende tilbakemelding til spillerne etterpå:

– Jeg er veldig imponert over dere – og stolt over å få være med på denne delen av utviklingsreisen deres!? Jeg gleder meg til å følge med på dere videre, for i denne gjengen ligger det mye potensiale.