Videre i NM J16

ØHIL møtte Lillestrøm i kvalifisering til NM J16, og for en kamp det ble. ØHIL vant 5-3 etter ekstraomganger.
Les referat skrevet av Tor Anton Bjørge nedenfor.

Torsdag 20.april var det duket for et spennende toppoppgjør på Hosle da ØHIL tok imot Lillestrøm J16-lag i Norgesmesterskapet for J16. ØHIL stilte med et sammensatt lag av 07- og 08-årgangen. Det var derfor relasjoner på banen som til daglig ikke spiller sammen. ØHIL ble ledet av ansvarlig for lag 1 på 2008, Ruben Kvalsvik, og Trener- og ungdomsansvarlig jenter, Egzon Statovci

1.omgang
Kampen startet med høyt og aggressivt press fra Lillestrøm og Øhil hadde nok med å forsvare seg. LSK kom likevel ikke til de helt store sjansene. ØHIL er effektive med ballen og finner rom på kanten til Mathea Jansch som legger inn til Ingrid Sletten-Fiske, som ordner 1-0 til hjemmelaget etter 15 min. Lillestrøm gikk direkte i angrep og utlignet to min etterpå til 1-1. Presset fra Lillestrøm fortsatte utover omgangen og produserte mange cornere. Disse var stadig en trussel og to av de førte også til scoringer for bortelaget. Omgangen endte dermed med 3-1 ledelse til bortelaget.

2.omgang
Pausepraten til ØHIL må ha vært god for det var et tydelig sultent ØHIL-lag som entret banen for 2. omgang. Lillestrøm senket tempoet og brukte lang tid på innkast, frispark og 5-metere, noe som frustrerte hjemmepublikum. ØHIL på sin side produserte angrep på angrep, og 11 minutter ut i andre omgang fant Ingrid nettmaskene igjen og reduserte til 2-3. ØHIL fortsatte å presse mot utligning, men den lot vente på seg. Kampen gikk til overtid og 50 sekunder før dommeren blåste av kampen fikk ØHIL endelig lønn for strevet. Etter mye klabb og babb etter en corner fikk kaptein Maja Louise Revheim sentret til Maria Sunde Ødegård like utenfor 16-meteren. På direkten skjøt Maria en velplassert ball utagbart for Lillestrøms målvakt. Resultatet for fulltid ble 3-3 og det ble klart for 2×5 min med ekstraomganger.

I ekstraomgangene var det kun ett lag på banen. Energien ØHIL hadde bygd opp gjennom andre omgangen fikk full effekt i ekstraomgangene der Ingrid satte inn sitt tredje mål for dagen på en fin heading på et innlegg fra Maria. Tre minutter senere kom den samme Maria raskt gjennom på høyresiden og punkterte kampen med 5-3 seier til ØHIL og et jublende hjemmepublikum. Laget er dermed videre til neste runde i NM.

Ruben Kvalsvik sier følgende om kampen:

«Vi åpner eigentleg kampen ganske greit men møter eit svært fysisk LSK som er vanskeleg å halde unna på dødball. Dermed ligg vi under 3-1 til pause. Etter pause går vi ut med enormt mykje energi og spring LSK i senk, denne perioda skaper vi utrulig mykje og får 2-3. i det siste minutt sitt endeleg utligninga til 3-3 då Maria får draumetreff frå 20 meter. Då har vi kjørt kampen totalt i 2.omgang og held fram med å skape energi for jentene, i ekstraomgangene er det ingen tvil i kven som er best og vi scorer 2 vakre mål. Vi vinn dermed fortent 5-3! Utruleg god opplevelse og prestasjon av jentene!

Heller ikke trener- og ungdomsansvarlig for jentesiden i ØHIL Egzon Statovci var i tvil om at laget skulle klare ro dette i land på 2×5 minutter da laget hadde ett klart overtak i kampen.