Bodø/Glimt tok alle poengene på Aspmyra

Det er fortsatt mulig å kjøpe sesongkort til HALV PRIS. TRYKK HER!

Bodø/Glimt inviterte til fest under årets serieåpning på Aspmyra. 1100 mennesker hadde møtt opp til det som ble tidenes første kamp for Bodø/Glimt, tidligere kjent som IK Grand Bodø.

Hjemmelagets Amie Sannes sendte Bodø/Glimt i ledelsen etter 41 minutter, og stillingen var 1-0 til pause. ØHIL slo sterkt tilbake, og etter to mål av Tiril Haga etter 60′ og 67 minutter var det gjestene fra Bærum som ledet 1-2. Theting utlignet til 2-2 etter 72 minutter før Dissing satte vinnermålet 3-2 like før slutt. Bodø/Glimt var tilbake i ledelsen og holdt den til hoveddommer Stine Margrete Jensen blåste av kampen.

MÅLSCORER: Tiril Haga (nr. 21, bildet) scoret to mål for ØHIL i årets første seriekamp bort mot Bodø/Glimt. Foto: Ole Walter Sundlo

Hannah Markussen, Julie Austdal, Emma Endresen, Ingrid Synnøve Nødland, Kristin Haugstad, Kaisa Haga og Tiril Haga fikk alle sin debut for ØHIL. Sistnevnte T. Haga scoret to mål og var mye farlig frempå for ØHIL:

– Først og fremst: for et oppmøte! Nå var det for det meste Glimt-fans, men det var skikkelig gøy å spille for et slikt publikum! Med fyrverkeri og greier… nei, det hadde vært no å bli vant til si! Jeg opplevde første omgang litt kaotisk. Vi virket stresset og fikk det ikke helt til som vi ville, og så synes jeg 2. omgang var bedre. Da fant vi oss selv litt mer! Men vi klarer ikke å beholde ledelsen, og ja (…). Selvfølgelig innmari kjedelig å tape, men det er bare å tenke på neste kamp!

– Hvordan var det å debutere for ØHIL med to scoringer?

– Som nevnt; en veldig morsom kamp å få spille og få debut i! Jeg kjenner jeg er stolt av å spille i ØHIL-drakten og med «the gurls» by my side. Og to mål smaker jo meget godt, men må jobbe litt med feiringen min ser jeg.

HØYDEPUNKTER: Fra TFK/Toppserien/1divkvinner

– Forskjell på treningskamper og seriekamper

Hovedtrener Kenneth Østerås mener ØHIL kan spille mye bedre:

Fantastisk ramme rundt B/G første offisielle kamp. Over 1000 tilskuere og trøkk hele kampen fra tribunen. Om vi ble grepet av stunden vet jeg ikke, men kjente oss ikke igjen. Upresise, stillestående i eget spill. Lignet ikke på oss selv. Vi kan så mye bedre enn dette. Vi er nødt til å tørre å ta mer tak i kamp og ball. Vi fikk to fine mål av Tiril som gjør det hun skal, men det er det. Dette er det som møter oss hver helg i 1. divisjon. Det er forskjell på treningskamper og seriekamper. Håper vi fikk en vekker nå. Vi har video i dag også er denne kampen historie, og vi har fortsatt troa på eget lag og ser frem mot første hjemmekamp.

Neste kamp er årets første på hjemmebane, nemlig ØHIL-Fyllingsdalen, lørdag kl. 15:00 på Hoslebanen!